*

3. detsembril esitleb kontserdiga Von Krahlis uut albumit undergroundrock-ansambel Röövel Ööbik. Umblu välja antav “Kids Stuff” on esimene Ööbiku kauamängiv pärast kümneaastast pausi – vahepealsetel aastatel tegutses kollektiiv Una Bombana.

*

Oma esimese heliplaadi on valmis saanud noor ja juba kiita saav garage-rock-bänd Les Diamants. Tallinna kvarteti album kannab nime “Fortune Fools”, laulule “Boob” valmistatakse parasjagu videot ning teose esitluskontsert toimub 29. detsembril Rock Cafés.

Plaadi annab välja Vennaskonna kitarristi Roy Strideri pisifirma Roy Strider Records ning veebruarikuus peaks selle märgi alt ilmuma ka Noortebänd 2005 konkursi võitnud ansambli Depoo plaat.

*

Detsembrikuus ilmub Eesti-Soome ühisduo Popidiot esimene heliplaat nimega “1111”. Plaadi annavad popidioodid Hendrik Luuk ja Matti Peura välja oma kulu, kirjade ja logoga.

*

Teenekas Tartu punk-metal-eksperimentaal-hardcore löögiüksus Nyrok City kavatseb enne jõule välja anda uudisteose “Nylon”. Album on  Tartus tegutseva live-klubi Rock & Roll hõlma alla loodud plaadifirma Rock & Roll Records esimene üllitis.

*

Ka legendaarne Tallinna mürabluusi punt Zahir on viimistlemas oma esimest täispikka heliplaati. Bändi laulja-kitarristi Tambet Jurno sõnul on neil veel “üht-teist peale törtsutada ja kokku miksida”. Plaadi nimi ja ilmumisaeg on veel lahtised.

*

Indie-orkester Pia Frausil ilmub enne aasta lõppu esimene 12tolline vinüülplaat “Chromatic Nights”. EP-l remiksivad nimilaulu Bill Wells, Pastacas, Galaktlan, Mondii. Palale on valminud ka muusikavideo. Uue materjaliga täispikka plaati lubab Pia Fraus aga hiljemalt 2006. aasta jaanuariks. “Nii palju on kindel, et sinna tuleb 12 lugu,” ütles bändi liider Rein Fuks.