Rein Raamat pani aluse Eesti esimesele joonisfilmi koolkonnale, luues 1971 Tallinnfilmi juurde vastava osakonna. Just tema tõi animatsiooni juurde sellised hilisemad meistrid nagu Priit Pärn, Avo Paistik, Mati Kütt, Heiki Ernits ja Janno Põldma.

Raamatu filmid kogusid kiiresti tuntust ka toonase suure kodumaa piiridest väljaspool ja võitsid festivalidel hulganisti auhindu. Kunstnikuharidusega Raamat kutsus filmide juurde tegevaid maalikunstnikke – Jüri Arraku ainulaadne laad näiteks teeb “Suurest Tõllust” selle, mis ta on – kultusfilmi.

DVD voldikust võib lugeda, et kui Eesti animatsioonis annab üldjoontes tooni anarhiline suhtumine, mis väljendab end tihti sürrealismi ja erootika kaudu, siis on Raamatu filmid selge ja tugeva moraalse selgrooga. Ta osutab ridade vahel väärtustele, mis meil inimestena peaks aitama maailma paremaks paigaks muuta.

1993. aastal tegi Raamat joonisfilmidega lõpparve, enda sõnul soovimatusest end korrata, ning alustas stuudio Raamat Film alt dokumentaalfilmide tegemist Eesti loovisiksustest. Neid portreefilme on tänaseks kogunenud juba enam kui kakskümmend. Ühtlasi esitletakse äsja väljaantud raamatut “Värvilindu püüdmas”, mille autoriteks Rein Raamat ja Kristel Schwede.