Maja on kahekordne, ühes nurgas turritab kolmnurkne pealisehitis, mis seob hoone tõenäoliselt piirkonna detailplaneeringus nõutava viilkatuse sättega. Samas muudab see maja ka palju mängulisemaks. Nõmme teel poole fassaad on väga lakooniline kahekordne lihtakendega sein, mis võiks põhimõtteliselt isegi silma kinni pigistades “kiirtee” kõrval paiknemisest tuleneda. Maja kesklinnapoole ots on omapärane viisnurkne tagakülg, mille lõpetavad aknaavad ja laudiserütm.

Kui eelnevad küljed on eelkõige kahemõõtmelised, siis kvartali sisse jääv ning hoones tegutseva firma töötajate ja klientide sõidukeid vastu võttev külg on rõhutatult ruumiline. Sõidukid liiguvad pandust mööda maja alla avatud parklasse või garaaži, mõni pargib ka lihtsalt sisehoovis. Suured aknad ja peaukseni viiv kaldtee ning katusest tõusev terav tipp muudavad selle liigendatud vaate mõnusalt edevaks, mis ühele firmale peaks küll hästi sobima. Hoovi poolt vaatest tundub maja suisa väga suur. Ent kohe, kui parklas on juba arvestatav hulk sõidukeid, ei tundu see enam nii. Krundi ja maja seob tervikuks hoovi piirav puitsõrestik, mida on võimalik edukalt pergola ülesannetesse rakendada.

Indrek Saarepera projekteeritud büroohoone on hea näide professionaalsest arhitektuurist, mis ei kipu üle oma varju hüppama ega ole samas ka liialt tüüpne või rõhutatult tagasihoidlik, rääkimata kuivast soliidsusest.

Büroohoone Tallinnas Nõmme teel

Arhitekt: Indrek Saarepera

Valminud: 2004

Nõmme tee 95/Tüve 22a

Hinne: 7