Oleks ebatäpne öelda, et filmis kõlab ka ebatsensuurseid sõnu. Õigem oleks öelda, et suurem osa tekstist koosnebki nendest. Ka tegevuses kohtab teadlikku nilbitsemist.

Ei noh – tänapäevasele rahamaailmale sõidavad tegijad sisse ikka täie rauaga ja ette hoiatamata, nii eest kui tagant, nii vasakult kui paremalt. Käituvad nõnda ka muude teemadega nagu poliitika, haridus, homovärk, meediatööstus.
Vulgaarse, üle võlli huumoriga.

Kuri Karjas “film filmis” tüüpi teoses mängitakse, et vändatakse tõsielusarja sellest, kuidas võlalõksu sattunud inimene sellest lõksust pääseda võiks. Samas on seal tõsielusarja formaat USAst sisse ostetud miljoni euro eest. Sihuke huvitav paradoks.

Tegelastest. Võlanõudja Kaarel väidab, et muretseb südamest iga sendi, see tähendab iga kliendi eest. Tema abi Kaido on endine noorpoliitik, kes suunati kasvatuslikule tööle kriminaalhoolduse poolt. Ta on vastavalt ülemuse soovile võimeline olema ükskõik mille poolt või vastu – paindlik kreatuur. Nende firma irooniline nimi on Kiirlaen Inkasso.

Võlgnik Marta räägib, et raha pole ta kunagi eriti tähtsaks pidanud ja käendab usalduslikult suvalist tüüpi. Tema emalik sõbranna Rita seisab ainult pisut kindlamalt kahe jalaga maa peal. Oma õiguste eest seisavad nad mõlemad rokkides ja ropendades. Nad pole täiuslikud naised, aga Kuri Karjas filmis siiski meestest mõneti moraalsemad.

Kaur, Olavi, Jimmy ja Randel on filmis samuti igaüks isemoodi koloriitne tegelane, laias laastus mahtudes jobutüpaazhi alla. Näiteks Olavi on FIE, kes on iseendaga lepingu sõlminud ja selle rikkumise korral on tal õigus ja kohustus iseennast trahvida, iseendalt raha sisse nõuda. Süsteem ja kord ju missugune.

Mis film siis Kurjas Karjas välja tuli? Õel, julm, naljakas, räme paroodia tõsielusarjadest. Ja ühtlasi tõsielust? Koosnedes suures osas kaadritest, mille tegelased paluvad välja lõigata. Näete, aga Kuri Karjas ei lõiganud.

Filmi saab vaadata 21. mail kell 22 telekanalil Seitse

Kuri karjas”
Stsenaarium Kaur Kender, Olavi Ruitlane.
Rezhii: Tõnis Haavel, Eliise Siidirätsep.
Osatäitjad: Marta Vaarik, Rita Maastik, Kaarel Räsu, Kaido Veski, Jimmy, Randel Uibo.   
Kaamera: Dmitri Gerasimov, Andrei Jakovlev.