“Mees peab oma naist kuulama!”

“Simpsonite film”
Režissöör David Silverman.
Hääle on andnud Dan Castellaneta, Nancy Cartwright, Hank Azaria, Julie Kavner, Yeardley Smith jpt.
Esilinastus kinodes üle maailma 27. juulil. Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Narvas.

Homer keerab kokku sellise jama, millest välja tulemiseks on vaja rohkem pingutust kui külmkapi ukse avamine või naela katusesse löömine – mitte et need viimased ülesanded Homeri jaoks kuidagi kergemad oleksid kui kodulinna Springfieldi hukust päästmine.
Kõik saab alguse Homeri uuest lemmikloomast – Spider-Pigist (Ämblik-seast), õigemini, tema sõnnikust, mille ta vaatamata keelule Springfieldi niigi reostatud järve kallutab ja seal ökoloogilise katastroofi põhjustab. Sekkub valitsus kõige kõrgemal tasemel – Springfield on ohus –, ja veel suuremas ohus on Homeri abielu. “Mees peab oma naist kuulama”, on tegijate sõnul just filmi kõige kõvem moraal.
Marge, kes on alati hiilanud oma “läbi sõrmede vaatamise” oskusega, ei pea enam vastu ja jätab Homeri oma lolluste üle järele mõtlema. Nagu “heas Ameerika filmis” on selgus kiire tulema ja neerusuuruse ajuga Homergi saab lõpuks aru, mis talle parem on.
Naabrimees Flanders muutub Barti silmis ideaalseks isafiguuriks; vanaisa Abe kogeb ilmutust, aga kuna ta on seniilne, siis on sellest vähe kasu; Lisa kohtab oma unelmate kavaleri. Selgub ka, kust pärineb kurikuulsa kiusaja Nelson Muntzi parastav “Ha-ha!” – käbid ei kuku kännust kaugele, teab rahvasuu.
Bart on, jah, korraks ka alasti, aga laste alastus on loomulik, otsustasid erinevad tsensuurikomisjonid. Palju olulisem on ju Homeri avastus, et piiblis polegi vastuseid.
Ja, jumala pärast, vaadake lõputiitrid lõpuni, niipalju võiks ikka nende sadade tublide inimeste kolme ja poole aasta pikkust tööd austada! Ja hilineda ei tohi ka, muidu jääte “Itchy & Scratchy” multikast ilma.