DJ Marcelle / Another Nice Mess


Erakordne vaatamisväärsus inimesena, täielik pommirünnak kõrvadele ja meeltele. Kolmel grammofonil korraga mängiv ja plaatidelt peale pandud lugudest live’is eraldiseisvaid monstrumteoseid valmistav DJ Marcelle on tõusnud müütiliseks legendiks. DJks, keda iga DJ-kunsti vastu tõsisemalt huvi tundev inimene nägema-kuulma peaks. Tähtis kindlasti ka neile, keda huvitavad katsetuslikud stiilide sulamid. Oma koduleheküljel väidab ta oma DJ-sette valmistavat sellistest koostisosadest: „avangardmüra, loomahäälitsused, eksperimentaalne techno, free jazz, veiderhiphop ja piire ületav elektroonika ning Aafrika uustantsumuusika, dubstep, dancehall ja paljud raskesti määratlevad stiilid“. Kuuldavasti ei huvita DJ Marcelle’i, kuidas publik reageerib. Kas võngub joovastunult kaasa või krimpsutab baarileti ääres nina – pole tema asi, tema teeb oma kunsti.

Esineb 18. ja 19. oktoobri vahelisel ööl Sveta baaris, kell 00:15

Lieven Martens Moana


Belglane Lieven Martens Moana jõudis mu plaadikogusse ja lemmikute hulka, kui kandis veel artistinime Dolphins Into the Future. Ta käis salvestusaparaatidega ringi eksootilistes paikades ümber maailma – üksjagu Polüneesias –, lindistas seal helisid ja kleepis kõladesaagist muusikat kokku. Kuidas ta tehniliselt täpselt toimis, ma ei tea, ja pole ka väga oluline, kuid kindlasti oli temavaade neljanda maailma džunglitesse midagi enamat kui lihtsalt „papagoi nutab vihma käes“ loodussalvestus. Moana pani troopilised helid vulksuma ja aurama üpriski tulnukalikult.

Esineb 10. oktoobril Rae koolimajas, kell 18:00

White Ring


Lõpuks ometi! Lõpuks ometi jõuab Eestisse esinema üks 2010ndate alguses kerge puhangu tekitanud žanri witch house laine tuntud nimesid. Oli ka aeg. Aga eks asi ole ka selles, et trio White Ring on pärast seitsmeaastast vaikust taas muusikat välja andnud ja saabub Tallinna tänavu kevadel ilmunud kauamängiva „Gate of Grief“ (see on nende esimene täispikk plaat) turneega. Ja ega nad enam nii ehtsa witch house’ina kõlagi – ei mingit rituaalset mürgipaja kohal nõidumist; uus White Ring toitub nii vaporwave’i, synth­wave’i kui kontseptroonika rajumatest külgedest.

Esineb 18. ja 19. oktoobri vahelisel õhtul Sveta baaris, kell 23:00

Vaata veel ka festivali võrguküljele www.ule-heli.ee – kujutava kunsti ja helide sulamid, mitu Eesti artisti plaadiesitlust, tasuta üritusi jne jne.