Mina võtaksin randa kaasa Marlena de Blasi raamatud (Tuhat päeva Veneetsias, Tuhat päeva Toskaanas, Palazzo perenaine) - head väikeses formaadis raamatud, mida saab nii kõhuli kui selili lugeda. Juhul, kui suudan  mehe randa kaasa tirida, loeks tema vürtsikate naljadega pikitud Kuldset Triot. Lapsele annaks Nils Holgerssoni (või noh, ehk ka mõne teise raamatu  sarjast Seiklusjutte maalt ja merelt), lugegu suve jooksul vähemalt üks paks raamat läbi!

Suvilasse sobivad Eedeni aed ja Paleepäevikud. Mehele annaks näppu Pilvevaatleja käsiraamatu, lugegu kah läbi ning siis läheks kogu perega pilvi vaatama ja filosofeerima.

Elu roheline hääl on vihmase päeva võrkkiigelugemine, mehele on selleks ajaks hea Viru hotell ja tema aeg - las uurib Viru lindude elu. Laps lugegu Portreesid Tallinna loomaaiast - hea pärast pühapäevast pannkoogisöömist (basiilikuga maasikamoosiga! - retsept Hoidiste nostalgiast) loomaaeda minna ja vaadata, kas need, kellest kirjutati, on samasugused nagu raamatus räägiti.

Kena suveõhtu juurde kuulub ka külaliste vastuvõtt. Retseptid - nii soolased kui magusad -leiab Pähkliraamatust ning üheskoos mehega valime Kalev Kesküla uut veinijuhti kasutades välja  sobivad veinid. Muude toitude juurde pakume apelsininapsi (retsept Hoidiste nostalgiast) ja  selle suve esimesi  soolakurke... aga ei tea ka, võib-olla peab neid hoopiski hommikuks hoidma. Need kolm raamatut on ka megahead kingitused, kui endal vaja külla minna.

Ja kui külas käidud, saab istuda Miia ja Friidaga sumedal õhtul maha, lugeda seda kogu perele ette ning rääkida lapsele, kuidas meie ajal asjad olid ja käisid.

Ele

Värvikas jutustus suveelust rannatalus, kus autor pidas lisaks oma viiele lapsele ja nende sõpradele kolme hobust, kolme koera ning kimpu papagoisid. Tänu huumorile võib raamatut üsna õigustatult võrrelda Gerald Durrelli lustakalt sooja tõsieluraamatuga „Minu pere ja muud loomad".

Heljo Mänd jutustab pisut maagilisel moel enda, oma vanemate, vanavanemate ja oma suguvõsa lugu. Inimeste lood põimuvad, katkevad, rulluvad lahti, jooksevad paralleelselt ja ühinevad taas, moodustades jutukanga, mis ulatub 19. sajandist kuni 20. sajandi keskpaigani.

Raamat on ameerika ajakirjaniku, restoranikriitiku ja kokaraamatute autori Marlena de Blasi aus ülestunnistus, miks ta jättis oma kodu ja senise elu, et elada koos kahe suure armastuse - itaalia mehe ja Veneetsiaga. Raamatus on ka hulk toiduretsepte.

Kujutatagu ette, et Bridget Jones on ootamatult valitud tööle Inglise kuningakoja heaks. Tal puudub väljaõpe, kodune kasvatus ja udunegi arusaamine oma tööülesannetest. Nagu arvata ongi, satub ta esimesest päevast peale koomilistesse äpardustesse, aga see ei takista teda prints Charlesi teenistuses kaksteist aastat (1988-2000) vastu pidamast.

Järg raamatule "Tuhat päeva Veneetsias", kus ameerika toiduajakirjanik Marlena de Blasi kirjeldab oma elu Toskaanas.

Järg raamatutele "Tuhat päeva Veneetsias" ja "Tuhat päeva Toskaanas", seekord Umbriast.

Mihkel Smeljanski ja Jüri Vlassov on kirja pannud oma muusikukarjääri eredamad hetked. Lugeja saab teada kuidas nad leidsid tee muusika ja teatri juurde, ülevaate ansambli Kuldne Trio erinevatest koosseisudest ning bändimeeste värvikatest seiklustest kodu- kui välismaal.

Raamat on ood pilvedele, kirjutatud huumoriga, selles kohtuvad populaarteaduslik lähenemine, nauditavad ekskursid kirjandusse ja maalikunsti, mõtisklused-mälestused ning ajalugu. Pangem pea pilvedesse!

Viru hotelli, mis on oma aja sümbol nii soomlastele kui ka eestlastele, lugu. Värvikaim pilt on antud legendaarsetest 70-80nendatest.

Pudelipildi, maitsekirjelduse ja toidusoovitusega on esitatud 750 huvipakkuvat veini. Entsüklopeediaartiklid tootjate kohta pakuvad põhifakte sadadest tuntud veinitegijaist, aimu saab nii veiniperekondadest kui nende loomingu paremikust. 

Raamatus saavad kokku kahe väikese tüdruku - Miia ja Friida - ilus, soe ja vahel ka murelik lapsepõlv.

Aastatel 2003-2006 käis Juhani Püttsepp koos Eesti Ekspressi fotograafide Ingmar Muusikuse ja Vallo Kruuseriga Tallinna loomaaias ning kirjutas sealsetest asukatest südamlikud ja soojad portreelood. Juhani südamlikud lood ning Ingmari ja Vallo suurepärased fotod pakuvad lugemist -vaatamist nii suurtele kui väikestele lugejatele.

41 suurepärast retsepti igaks elujuhtumiks, alates Provence´i-pärasest apelsininapsist ja Jänkuonu kibuvitsamoosist ning lõpetades koduse likööri valmistamisega. Raamat on ilusas disainpurgis.

Raamatus on 60 soolast ja magusat retsepti, milles on kasutatud mingit pähklisorti. Lisaks pähklihõrgutistele leiab siit ka kasutatud pähklisortide tutvustuse ja koostised. Raamat on illustreeritud vanade postkaartidega ning kinkekarbis koos pähklikotikesega.

Raamat väiksest võrukaelast Nilsist, kes muundub päkapikuks ja lendab isahane seljas läbi Rootsi. Viies peategelase loomade maailma, näitab Lagerlöf nende elu osana loodusest ja õpetab nägema loomades ini­meste sõpru. Lugu rikastavad muistendid ja pärimused, vanarahvalt kuuldud lood ja kokkupuuted üleloomulike olenditega.