“Tead, ega ma ei saanud hommikuni sellest mängust välja,” tunnistab Rocki peatreener.


Kerde räägib, et mõtles terve öö mängule, mis Tartu tiimil kuulsama ja jõukama Uurali suurklubi vastu võita õnnestus. Vaatas videost kõik veel kord läbi. Ja jälle mõtles. “Ega see professionaalne kretinism nii lihtsalt lahti lase,” muigab ta.


Kui nüüd aus olla, märkas Kerde öösel mängu üle vaadates, et tegelikult meeskonnal ikka vedas. Esimene poolaeg oli treeneri hinnangul ikkagi halb – palju vigu, palju eksimusi. Noored mehed, võõrleegionärid Brian Cusworth ja ­Giorgi Tsintsadze põlesid avapoolajal läbi. “Aga nad mõlemad on ju noored, pole kunagi varem säärast võitluspinget tundnud ega nii rasket vastutusekoormat kandnud,” märgib Kerde.


Seda uskumatum on, et mõlemad mängijad tegid teisel poolajal, kui Tartu permikad murdis, imet. Eriti Tsintsadze. Mis oli see salasõna, mille Kerde noorele grusiinile vaheajal riietusruumis ütles, et mees mängu teisel poolel särama lõi?


“Minu osa on siin väike. Ma aitan mängijaid. Põhilise osa teevad nemad ise.”


Vastates lööb Kerdes välja vana hea tagasihoidlik treener, kes nagu ikka tunnustab eelkõige mängijaid. See on tema stiil. Aga asjaolu, et Tartu klubi on hakanud toimima ühtse löögirusikana, on siiski tema teene.