• Euroopa filmide õhtud toimuvad Euroopa Liidu info- ja kultuurikeskuses (sissepääs Kunstiakadeemia ja Armani poe vahelt) igal neljapäeval kell 18. Sealse kultuuriürituste koordinaatori Kadri Kulli sõnul lähtuvad nad filmide valikul eelkõige sellest, et film poleks meie kinolevis jooksnud ning oleks omal maal või mujalgi tuntust pälvinud. Ent valikusse satub ka filme, mis on seotud aktuaalse ühiskondliku teema või tähtsa kuupäevaga. Nii tuleb 10. detsembril, mil maailm tähistab rahvusvahelist inimõiguste päeva, näitamisele tunnustatud dokumentaalfilm “Birma VJ”. Filmiõhtule eelneb seminar, kus Birma teemasid avavad esinejad Birma Campaign UK’st. Kadri Kulli sõnul tagab mitmekesise filmivaliku see, et igal filmiõhtul on eri partner, kellega koostöös filmivalik toimub.
  • Kumu dokumentaal, mis küll alati ei pruugigi üldse dokumentaal olla, on Kumu ja PÖFFi sõpruse märk aastast 2006. Igal kolmapäeval linastub Kumu auditooriumis üks kunstile ja kultuurile fokuseeritud film. Filme on igasugusele maitsele. El Grecost Annie Leibowitzini, Qatsi filmidest tööstusmaastikeni. Publikuhuvi tasuta kvaliteetkino vastu on muidugi suur – käesolev hooaeg algas nii mõnegi filmifänni jaoks kinosaali trepimademetel. 
  • prantsuskeelseid filme saab üle nädala esmaspäeviti kaeda Prantsuse kultuurikeskuses. Filmivalikust leiab pigem meelelahutuslikke draamasid ja komöödiaid. Kui prantsuse keel soravalt suus pole, tasub kindlasti üle täpsustada, kas filmil ikka ingliskeelsed subtiitrid ka all on. Praegu, septembrist novembri lõpuni näidatavad filmid on koondatud ühise pealkirja “Reisimine ja eksiil” alla. 
  • Veel alternatiivsem võimalus neile, kel endil või kelle sõbral asja Shahi klubisse. Selle Hella Hundi pealse asutuse ruumides leiavad muuhulgas aset ka filmivaatamised ja seda juba teist aastat. Hetkel on sealse filminduse eesotsas filmifanaatik Tristan Priimägi, kes iga kahe nädala tagant toimuva vaatamise ka omapoolse kommentaariga sisse juhatab. Shahi filmiõhtutel publikupuudust pole – olenevalt filmist on kohal 30–50 filmisõpra. Üldiselt eelistatakse pigem alternatiivseid ja dokumentaalfilme, kuid sekka satub ka populaarsemat toodangut. 
  • Tallinna Ülikoolis toimuvad Eesti Humanitaar­insti­tuudi filmiõhtud said alguse 2007. aastal. Filme ei näidata kindlal nädalapäeval, kava on üsna spontaanne. Kino idee autor ja algataja Laur Kiik räägib, et peamine suund on väljaspool Euroopat valminud filmid ja antropoloogiline kino. Hetkel on teisipäeviti toimumas visuaal­antropoloogia filmiõhtud, mis peaksid kulmineeruma sama teemat käsitlevateks üritusteks lähitulevikus. Nädala pärast, 5. ja 6. novembril Tallinna Ülikooli Ruumis M-225 aga toimub filmiõhtutest inspireerituna väike Taiwani filmide festival, mille olulisimateks teemadeks loetleb Laur inimese elujanu kiviraskes olukorras, surma omaksvõttu, põlvkondade vahetumist ja Taiwani ühiskonna muutumist.
  • Uue Maailma asumist leiab aga põneva Uue Maailma Elektrikapi kino, kus linastub teoseid igast ooperist. Viimati näitas oma dokumentaalfilme Jaan Tootsen, järgmisel korral tuleb oma programmiga välja Animated Dreams. Nagu nimest järeldada võib, on Uue Maailma kino mobiilne ja organiseerijad on filme valmis näitama igaühe koduhoovis. Kino ühe eestvedaja Madle Lippuse alias Kaku sõnul on Uue Maailma kino kohalike seas väga populaarne. Elektrikapi kino algus jäi 2007. aasta suvesse, mil esimest korda leidis aset Valgete Ööde filmifestival, ja kui üksikud vaiksemad perioodid välja arvata, on kino eeskujuliku järjepidevusega näidatud juba kaks aastat. Kaku vihjab ka, et nüüd teeb nende juures oma programmi Kinobuss, näidates kord kuus midagi oma levitatavatest filmidest.