Bosside boss

Aasta alguses on politsei- ja piirivalveameti juhil Raivo Küüdil (40) ligemale 7000 alluvat. Nii suurt alluvate hulka pole Eestis tänapäeval kellelgi ja on olnud vaid vähestel alates hallidest aegadest, mil Otepää poiss Küüt 1988. aastal agronoomina Jäneda Sovhoostehnikumi lõpetas. "oleme inimestele lähemal, kuna töötajaid, kes saavad abiks olla, on rohkem," ütles Küüt Ekspressile ja toonitas, et liitmine vähendab dubleerimist ning aitab säästa kulusid.

Tänavu sügisel täitub Küüdil õigusorganite ridades 20 aastat ehk pool elu. Kadestamisväärne karjäär, kuigi ilmselt kadedaid väga palju pole. Kõik saavad aru, et uut superasutust juhtima on Küüt igati sobiv mees. 

 

Jääkirved me pea kohal

Lumerohkuse poolest on Eesti ilmselt Euroopa viie rikkama riigi seas. Sel puhul palju õnne meile! Ilusa rekorditalve rikuvad aga ära eemalt vaadates kenad, kuid üliohtlikud jääpurikad. Asi peab hull olema, kui juba AK pühendab purikatele pika lõigu ning vanemad inimesed kinnitavad, et pole „säherdusi purikaid kunagi näinud“. Ei taha mõeldagi, missuguste rekordkiirustega põgenetakse vastutuse eest siis, kui mõni paarimeetrine jääkirves kedagi vigastab Õnneks kuulukse, et Tallinnas teeb mupo hooletutele majaomanikele juba hoolega trahve. Ehk see päästab.

 

Tõeline amatsoon

Balti Mere Karika nimelisel noorte korvpalliturniiril juhtus jube intsident. Omaealiste seas Eesti parim korvpallineiu Solveig Kesküla (17) sihtis soomlannast konkurenti jalahoobiga ja eemaldati mängust. Korvpalliliit leidis, et eemaldamisest ja treenerilt saadud peapesust piisas. See ajas marru Õhtulehe jalgpalli-guru Andres Vaheri. „Kas ja mis pidanuks juhtuma, et neiu karistust väärinuks? Vabandage, aga kas surmalöök?" nõudis mees alaealise neiu verd.

Kahju, et enne intsidenti ei pannud end Eesti parimaks spordileheks nimetav väljaanne kõrgetasemelist noorteturniiri tähelegi. Hea meel aga selle üle, et juba järgmises mängus oli Kesküla heas hoos ja aitas Eestil võita väga tugevat Lätit.