Kipub nii olema, et kui rahval häda käes, pakuvad hingele palsamit just sportlased ja ei keegi muu. Kütusehind püstitab majanduskriisi ennustavaid rekordeid, raamat annab teada, et Eesti president oli omal ajal kagebiit – häda häda otsa. Aga sel raskel ajal rõõmustavad murelikke eestlasi meie atleedid. Koguni sedavõrd, et üht Tegijat esile tõsta pole võimalik.

Möödunud nädalavahetusel said korraga umbes kolmkümmend sportlast hakkama hea uudise künnise mitmekordse ületamisega – tosin vutimeest seljatasid Läti, kümmekond korvpallurit lõid poolakad nokauti ja neli sõudjat tõid MMilt medali. Eesti mehe meel ei ole surnud veel! Palju õnne!

P.S Illustratsiooniks valisime Maksim Smirnovi foto, sest tema võiduvärav Läti vastu on teiste meestega võrreldes ehk kraadi võrra ajaloolisem.

“Otsige naist!”

Pole ehk midagi erakordset selles, et härrasmehed daami pärast lahingusse lähevad. Tähelepanu väärib pealinna juhtide tüli sellegipoolest. Juba ligi nädal aega ei jõua linnaisad kokkuleppele küsimuses, kas Krista Vainola sobib linna sisekontrolöriks või mitte. Auväärsed isandad on head kombed lausa unustanud ja selle asemel, et teineteist rapiiride või püstolikuulide abil auklikuks teha, rünnatakse daami. Nimelt ei ole keskerakondlased linnapea Tõnis Paltsu sõnul rahul sellega, et Vainola ei kuulu ühtegi erakonda! Vaidlusi on põhjustanud ka sisekontrolöri koha täitmiseks korraldatud konkurss.

Sõnasõja põhjustanud Krista Vainola ei taha sel teemal üldse sõna võtta. Küll kinnitab ta, et erakonnastumise kava tal pole. “Audiitorina ei pea ma õigeks erakonda kuulumist. Olen apoliitiline ja jään apoliitiliseks.”

Terror Baskimaal või Eestis?

Hispaania kirjanik teeb eestlaste kulul natuke nalja. Oma romaanis “Gudari Galvez” jutustab Jorge Martinez Reverte, kuidas nimitegelane, põhitöölt ajakirjanik, tegelikult spioon, siirdub Baskimaale, et oma kunagise kallima poeg ETA (Baskimaa Vabastusarmee) ridadest välja vedada…

Nagu kirjutab Hispaania väljaanne La Voz de Galicia, oleks sellise faabula pinnalt võinud vabalt kirjutada ka sotsiaalse draama, ent see polevat autori stiil. Vähemalt mitte juba viienda osani jõudnud Gudari Galvezi seikluste puhul. “Nagu lugejad juba väga hästi teavad,” kirjutab ajaleht, "on Galvezile iseloomulik pigem tekitada homeerilist naeru."

Autor on ajalehe andmetel ennast siiski tegelikkusest distantseerinud. Ta teatas raamatu esitlusel, et kirjeldatud tegevus ei leia aset Baskimaal, vaid hoopis Eestis! "Olukord Baskimaal on nii sürreaalne, et ma petan ennast mõttega, et see kõik toimub Eestis."

Õhulennu teinud kass täie tervise juures

Pühapäeva öösel väljus EE reporteri Argo Ideoni kass, Ekspressi vana kangelane Tont-Kiti toast akna kaudu, läks rõdule ja olukorra ohtlikkust alahinnates kukkus üheksanda korruse (!) rõdult alla. Õnneks ei kukkunud kass asfaldile. Rõdu all on ühekorruseline juurdeehitus, mille katusel on tõrvapapiga kaetud pehme isolatsioonikiht.

Tont-Kiti pääses tänu lahketele majaelanikele katuselt akna kaudu tagasi majja (võimalust kasutades edastab ta siinkohal naabritele südamliku tänu) ja reporter Ideon leidis oma hoolealuse trepikojas kössitamas.

Füüsiliste hädade üle kass ei kaevanud. Hingeline šokk oli aga sedavõrd suur, et esimesed kaks päeva keeldus Tont-Kiti nii hommiku-, lõuna-, kui ka õhtusöögist ja inimeste lähenemiskatsete korral tegi koledat häält. Praegu on Tont-Kiti jälle reibas ja isukas nagu varem.

Kas Bush alustab sõda ilma vastu?

President George Bush noorema reiting ameeriklaste seas langes augusti keskel kõigi aegade madalaimale tasemele. Temaga oli rahul vaid 36-45 protsenti elanikest.

Pärast seda sai New Orleansi kant tunda marutuult. Maailma rikkaimas riigis hukkus ilmselt tuhandeid inimesi ja ellujäänuid ei suutnud riik päevade kaupa aidata. Kuulus Ameerika abi muutus jänkide endi kodumaal Ameerika häbiks.

Mida teeb nüüd presidendi reiting?

Ameerikapärane meetod presidendi populaarsuse tõstmiseks on teatavasti kiire edukas sõda. Aga kelle vastu seda alustada, kui Iraan pakub avalikult abi, Kuuba pakub abi, Venetsueela pakub abi ja inimesi ei tapnud terroristid, vaid marutuul?