“Versus”

(Kobalt Music / Century Media)


Kunagi krestomaatiline meloodilise äärmus-metal’i eesrindlasbänd Göteborgist on ajapikku muutunud kogu žanri nurgakiviks ning end oma vakku üsna sügavale sisse õõnestanud.


Kümnekonna aasta eest piire lõhkunud ja süsteemi vastu sõdinud noormeestest on saanud keskeale lähenevad rokk-tööstus-töölised, mis nende muutumatuks jäänud sõnumi siirust ja rõhutatud teini-ängi veenvust mõnevõrra kahandab. Kes aga tahab The Hauntedilt endiselt seda, mida bänd on alates albumist “The Haunted Made Me Do It” terasest kühvellabidaga laias kaares jaganud, ei pea pettuma – “Versus” on rõhuv, pretensioonikas, kompaktne ja väga selgelt truu Göteborgi skene juurtele, mis siis, et seesugusena absoluutselt ootuspärane. Kauemaks klammerduvad ka žanrivõhiku mällu majesteetlike riffidega “Faultline” ja “Crusher”, osaliselt rootsikeelne ja üliõrnalt startiv “Skuld” ning masuudina veniv lõpuoratoorium “Imperial Death March”.


17. oktoobril väisab edukas kultusbänd Tallinna, ning kontserdile soovitan minna ka neil raskemuusikasõpradel, kes Rootsi saundi reservatsioonideta ei kummarda – pole ju teada, kas lähiaastatel maailmatasemel kvaliteetset nišihevi Eestis enam näha saabki.
7