Sotsiaalmeedia

Miks jagatakse suure hädakisaga näiteks Kalaranna arendusuudised? Kui see tõesti pinda käib, minge arendaja ukse taha – ta nimi on ju teada -, laske kella ja rääkige nagu inimene inimesega. Või siis okei, kirjutage tema FB seinal, mitte enda omal. See ongi ju sotsmeedia üks võludest, et pääsed ligi neile, kellele muidu ei pääseks.

Leiutis

Sõitsin trammis ja vaatasin inimesi. Paljudel olid käes telefonid, nad tegelesid skrollimisega. Pigem nooremad inimesed. Vanemad vaatasid kaugusse või aknast välja. Mul endal oli aku tühi ja seetõttu sain tegeleda antropoloogiaga. Ja mind tabas valgustus: issand jumal, me kõik saame lõualotid kõvasti varem kui meie vanemate põlvkond. Minu leiutis – kui skrollid, pane lõua ja rinnakorvi vahele mingi selline teravam pulk ja pea ei vaju alla! Äkki seal ongi mu miljonid.

Vanadus

Teadagi Kopli ei ole veel läbinud põhjalikku gentrifikatsiooni kuuri, mida on märkinud ka kirjanik K. Kender. Ehk Maxima toiduparadiisi satuvad mõnikord ka vähem jõukad inimesed – soovitan mõnikord Taavi Rõivasel ja muudel edukatel tüüpidel seal käia, võib-olla tekib mingi filter ega lõpeb kindlalt edasiviiva patroniseeriva tooniga jutt vanaema tuusast vanadekodust.

Mina näiteks nägin ühte vanemat meesterahvast, kes seisis ja vaatas üsna pikalt Maximas grillkanu väga emotsiooniderohke pilguga, milles segunesid korraga ahnus, kurbus, kadedus ja kahtlus, kas kanad, nii rasvased ja kaunid, on ikka päris. Hakkas imelik ja kurb.