Autoga sõitmine

Tunnen end õnnelikuna, kui olen maanteel, auto tagaistmel teel ühest kohast teise. Sel üleminekuhetkel tundub kõik võimalik. Lähed ühes kohast teise ja miski pole enam endine. See olukord annab kujutlusele ja mõtetele ruumi lennata. Võib-olla ei oota ees midagi enneolematut, aga eeldus on loodud ja võimalus unistada on antud. Tagatipuks juhib autot keegi teine – selles kontrollimatuses on oma võlu.

Magamine

Võimalus ennast alati reaalsusest välja lõigata. Tuletab meelde, et reaalsus, milles elame, ei ole nii totaalne, kui vahel tundub. Ei elu ega iseennast tasu liiga tõsiselt võtta. Armastan ka magamatusest tulenevat ebareaalsuse tunnet või sellele vastukaaluks väljapuhanult uues reaalsuses ärkamist.

Tragikoomiline ja kontrastne Soome

Läks palju aega, et end Soome ühiskonnas elades hästi tunda, aga ajapikku õppisin hindama sealseid groteskseid karaktereid. Hakkasin mõistma seda absurdi ja inimlikkust, mis jääb nende esmapilgul äärmuste vahele. Kristian Smedsist laevakaraokeni. Tarja Halosest depressiivsete Soome väikelinnadeni. Aki Kaurismäest Muumimaani. Jäisest külmusest ülevoolavate tunneteni.

Taat

Minu suuremeelne, intelligentne ja kirglikult elu armastav vanaisa. Tegelikult äärmiselt ratsionaalne sildade projekteerija, vanaisa Valdek, kes mõjub minule väga ebaratsionaalselt. Sõber, kes ärgitab mind oma tegemistes alati all the way minema ja elu kergelt võtma. Tuletab mulle meelde, et kuulaksin oma südant ja sisetunnet. Kirsiks tordil õpetab mind malet mängima ja räägib lugusid ilusast elust sõjaeelses Narvas.