2008. aastal tegi Lillak oma esimese dokumentaalfilmi “Ars Longa”, millele järgnesid “Beebilõust” (2009) ning “Pastacas” (2010).

Kinos Sõprus esilinastub täna, 10. mail Lillaku uus dokumentaalfilm, humoorika alatooniga “40 + 2 nädalat”, mis jutustab autori enda ja tema tuttavate kogemuse põhjal valikutest, mis seisavad lapseootel naise ees.

Aeg
Hiljuti Araabia kandis reisil olles sattusin lugema Jungi raamatut “Mälestused, mõtted, unenäod”, kus ta kõrvutab eurooplaste ja põhja-aafriklaste ajakäsitlust. Ka seal, kus me viibisime, olid päevad igavikku meenutava kestusega ja aeg oli tundideks, minutiteks, sekunditeks tükeldamata.

Toit
Sealsamas reisil olles sattusime ühe mošee aeda, kus mehed katuseid parandasid. Tegime palvuseni aega parajaks, ja üks töömees pakkus meile möödaminnes kodunt kaasa võetud juustupirukaid ja kuuma teed. Ja läks parandas katust edasi. Palvust me ei jõudnudki ära oodata, aga lahkusime hea tundega.

Progress
Progress tööstusrevolutsiooni tähenduses võiks nüüd läbi saada, tehnika võidukäik peatuda. Aina leiutatakse juurde igasugu gadget’eid. Oleme pidevalt satelliitidega ühenduses, et teada, kas keerata paremale või vasakule, selle käigus kaotame aga oma sisemised orientiirid ja intuitsiooni, muutume palju abitumateks. Ma ootan päeva, kui elekter kaob ja tagasi ei tulegi. Saab näiteks minna sõbrale ette teatamata külla ja kiviga akna pihta visata.

Kino
Eelistan enamasti head dokumentalistikat fiktsioonile. Mulle pakub tohutult pinget, kui päris elust on üles leitud uskumatud kirjanduslikud lood. Neid lugusid märgata ja teistes inimestes kunsti näha tähendab märgata ja hinnata elu ilu.

Kuu
Olen alati oma elemendist väljas, kui kuud taevas näha pole. Kui kuu looma hakkab, hakkab juba parem, kui saabub täiskuu, lähen veidi pööraseks, kui vana, rahunen maha. Ilmselt naised on kuuga tihedamalt seotud. Palju lapsi sünnib täiskuu ajal, ka minu oma.