“Mnemoturniiri” Tarkade Klubi liige ja melomaan Juur mängib regulaarselt tantsumuusikat Kuku klubi luulediskol “Ennu Ratas”. Mitu huumoriraamatut ning popmuusikaülevaate “101 Eesti popmuusika albumit” avaldanud Juurelt ilmus märtsi lõpus huumorikogumik “101 Eesti kuulsust”.

Huumor
Huumorist on kirjutanud Aristoteles ja Kant, Marx ja Bergson, Freud ja Vahing. Mida tõsisem teadlane huumori üle arutleb, seda naljakam on tulemus.

Ajakiri Pikker
Pikker ilmus kaks korda kuus, iga number oli sündmus. Vladislav Koržetsi ja Kalju Kassi jutud, Priit Pärna pildid, Käkker ja Padavere, “Kirev gloobus” ja “Huumori kool”. Olin 14, kui saatsin Pikrile oma esimese kaastöö. Kõige naljakam on see, et nad trükkisid selle ära.

Huumoriklassika
Mark Twaini “Valitud jutud” ja “Jänki kuningas Arthuri õukonnas”, “Tom Sawyer” ja “Huckleberry Finn”. Tšehhovi “Valitud teoste” kolm esimest köidet. Vilde “Teoste” 2. osa “Nali ja pilge”. Charles de Costeri “Ulenspiegel ja Lamme Goedzak”. Nossovi “Totu ja ta sõprade seiklused” ja “Totu kuul”. Võimsalt mõjus Vonneguti “Tšempionide eine”, kui see eesti keeles ilmus. Mu meelest parim Eesti naljaraamat läbi aegade on aga Romulus Tiituse valikkogu “Nokk kinni, saba lahti”.

Otepää huumor
Suvi 2011. Liibanonis röövitud jalgratturitest pole kippu ega kõppu. Otepää turuplatsil vaatavad kaks külameest posti najale toetatud jalgratast. Vaatavad ja vaatavad, lõpuks ütleb üks: “Ega siin pole midagi, istu aga pääle ja otsejoonen Liibanunni!”

Ema ja isa
Minu vanemad olid väga hea huumorimeelega inimesed. Ema viljeles muhedamat, rahvalike kõnekäändude ja naeruga tembitud stiili, isa ütles harva, aga siis ka nõnda, et oli öeldud. Eks nad ole mõlemad mind kõvasti mõjutanud.