Tema “joonistatud” on hiphop-ürituse “Check One Two” logo ja mitmed plakatid (“Esimese plakati tegin neile aastal 2007 või 2008. Nüüd teen natuke vähem, sest pole nii palju aega”), kahe viimase Plektrumi festivali visuaalne identiteet, valik mustreid kohalikele rõivabrändidele Donkey Hot ja Tallinn Dolls, samuti võib tänavatel kõndimas näha tema kujundatud Besty sukkpükse. See aga ei tähenda, et Robi sihiks moedisaineriks, pigem on tema illustratsiooni- ja disainitööd hoopis muusikaga seotud. “Ega ma nii palju plaadikujundusi teinud olegi, neid tahaks alati rohkem teha, kuid kahjuks kahaneb muusika trükipool kogu aeg.”

Eri pidude plakateid, pakub ta, on umbes 200 kanti valmis ihutud. “Plakateid meeldib väga teha, nende juures on tavaliselt hästi palju kreatiivset vabadust. Mulle antakse lihtsalt info ja algidee. Eks ma sellepärast teengi neid, et nii palju vabadust on.”

Plaadikujundused on ta teinud Kirtana Rasa (“Tunnetel On Kõla Remix”) vinüülile, Antonina “Pakikese” EP-le ja Hedvig Hansoni albumile. Viimasel ajal on Robi hakanud tegema abstraktsemat sorti illustratsioone ja kollaaže. “Disaini ja illustratsiooni hoian ma pisut lahus, samas, kui vaja, siis nad ka ristuvad.” Tema stiili on ühes välismaa disainiblogi kommentaariumis kirjeldatud kui “veidralt seksikat”, ja eks kihilisi ning värvilisi kollaaže, geomeetrilist disaini või õhulist tüpograafiat võib mõni disainipea tõesti seksikaks pidada.

Robi nimi on pinnale hulpinud ka paari välismaa illustratsioonikonkursi raames. Näiteks jäi tema töö kohtunikele silma Hispaania veinitootja Terras Gauda korraldatud veinisildi konkursil. “Leidsin konkursi internetist ja tegin neile suure A2-formaadis illustratsiooni. Töö pärjati “2nd runner up” tiitliga, võitsin 2000 eurot.” Osa võttis 1400 disainerit üle terve maailma. “Eks minu tööd on suuresti tänu blogidele levinud. Kunagi saatsin enda portfoolio eri portaalidesse ja blogidesse. Nüüd tundub, et tekkinud on lumepalliefekt, paljud, kes minu töid näinud, võtavad ka ühendust.” Viimase kinnituseks – äsja võttis temaga ühendust Saksa arhitektuuri- ja disainiajakiri Form, pakkudes välja kuueleheküljelise kajastuse (“See oli väga ootamatu!”).

Kas Robi oleks nõus kujundama plaadi artistile, kelle muusika talle absoluutselt ei meeldi? “Pole minu asi öelda, et tehke palun paremat muusikat, muidu ma ei tee teie plaadile kujundust. Aga näiteks suitsufirmadele ei teeks ma kunagi tööd. See on eetiline küsimus.”

Milline on Eesti disaini olukord aastal 2011? “Eesti disainerite tase on viimase viie aastaga kõvasti tõusnud. Ja kindlasti on rohkem inimesi, kes teevad head disaini. Kohalikest nimedest näiteks Jan Tomson ja Eiko Ojala.”Robi Jõeleht (24)

Amet: graafiline disainer.

Senine suurim saavutus: käima õppimine.

2012 eesmärk: tubli olla.