"Change the Weather" 1989 (Sire)

Ei tea ühtegi kuulsat bändi, kes enda esimest kahte albumit nii häbeneks nagu Underworld. Kodusaidil neid plaate ei manita ja üldse teevad Smith ja Hyde näo, et pole kunagi olnud tõeliselt hale pop-duo. Õige kah, sest see muss paneb punastama ka 20 aastat hiljem. Õnneks on plaadid ka tootmisest maas.

Rajum rada: puuduvad

 

"Dubnobasswithmyheadman" 1993 (JBO!)

Esimene album koos Darren Price'iga oli kohe täistabamus. Kui seni olid bändid enda kõlas kasutanud technoelemente, siis siin on techno domineeriv jõud. Absoluutne klassika ja must sinu plaadikogus.

Rajum rada: "Dark & Long"

 

"Second Toughest in the Infants" 1996 (JBO!)

Oma joont oli tõmmatud laiemaks. Eklektiline fusioon erinevatest underground-dance stiilidest muutis Underworldi 90ndate tähtsamaks tantsumuusika bändiks.

Rajum rada: "Pearls Girl"

 

Singel "Born Slippy" (NUXX)

See laul hittfilmist "Trainspotting" muutis tuhandete inimeste elu ja muusikamaitset. Underworld oli äkki maailmakuulus. Bändi tuntuim, tõenäoliselt õnnestunuim pala. Ja endiselt tantsupõranda pomm!

Rajum koht: "lager, lager, lager..."

 

"Beaucoup Fish" 1998 (V2)

Helipilti lisandusid trance ja acid-house. Kuid peamiselt sõideti siiski vana rasva peal. Laulutekste oli vähem, kuid Hyde mõmises rohkem.

Rajum rada: "Push Upstairs"

 

"Everything, Everything Live" 2000 (V2)

Kogu tantsumuusika ajaloo vingeim kontsertplaat. Ka ilma visuaalse kontaktita saab pildi bändi lavavägevusest. Ehmatav energia, haarav sünergia.

Rajum rada: algusest lõpuni

 

"A Hundred Days Off" 2002 (V2)

Pettumus. Darren Emersonita salvestatud ja ilmselgelt ideede puuduse käes vaevlev. Karl Hyde laulab kurvemalt kui kunagi varem.

Rajum rada: "Dinosaur Adventure 3D"

 

Koit Raudsepp ja Olli Äär

 

Underworld esineb Tallinnas 20. oktoobril Saku suurhallis

 

18:00 Uksed avatud

18:30 DJ Oded Peled

19:30 Darren Price - ametlik Underworldi live & soendus DJ

20:00-23:00 Underworld