Aga võtke kindlasti kuulata nende uut lugu „Su pilk on väär”. Kas olete sellise kõlaga kodumaist rokki varem kuulnud?

Päevitamise-indie pealinna Pärnu üks juhtivaid orkestreid, kvartett The Boondocks jätkab aastal 2016 ilmunud albumile „Thriller” järgnenud singlite seeriat. Veebruaris 2018 pakuvad nad meile lugu „Firefly”, virtuaalsel B-poolel möödunud aasta singli „Bodies” nimiloo remiks.

Üks kangekaelsemaid dubstep’i lahinguväljadele jäänud sõdureid on Tallinnas sirgunud, momendil Põhja-Rootsi mineraalirikastel muldadel elav artist Bisweed.

Aastal 2013 Londonis asutatud ja praegusel ajal Bristoli, Berliini ja Hamburgi vahel peakontorit liigutav sõltumatu plaadifirma Subaltern Records andis just välja Bisweedi EP „Into The Weald”.

Sellelt nelja looga EP-lt olgu siinkohal välja toodud pala „Dolmen” – esitatud koos plaadifirma ühe asutaja Gabriele „Mentha” Romoega.

See lugu vist sobiks isegi EW100 paraadlavastuste tarvis?

Viimase aja Eesti telesarjad on kulunud marjaks ära Eesti muusikale. Muusikutelt, produtsentidelt, heliloojatelt tellitakse originaalmuusikat ja see on igati tervitatav tendents.

Sisse astub TV3s sügisel linastunud sari „Merivälja”, mille muusikalise disaini eest vastutas muusik ja stuudiospets Taavi Aavik, kes lammutas mitmeid häid aastaid ka küberneetilis-depressiivset hävingu-metal’it vihtunud rünnakrühmas Pedigree.

Telesarjale muusikat kirjutades sündinud motiivide põhjal on Aavik kirjutanud ja salvestanud loo „Eile on täna”. Vokaalidel Joanna Jürimäe.

Palun värsket Eesti džässi!

On küsinud miljonid ja seekord on seda ka pakkuda.

Möödunud aastal festivalil Tudengijazz nii mõnelegi hinge läinud Lauri Kadalipp Social Jazz on jõudnud esikplaadini. Neliku album „Feels Just Right” on täies mahus nupulevajutamisulatuses ja olgu sellelt ilma basskitarrita, aga hea koguse elektroonikaga ansamblilt esile tõstetud lugu „Run”.

Kõik ülalnimetatud lood leiate Spotifyst, Eesti Ekspressi konto all loodud playlist’ist „Uued Eesti lood”.

Nüüd aga põgus pilk ka mujale.

Näiteks Soundcloudi. Seal on ilmunud põhimõtteliselt terve album Janek Murdilt. Muusikas dokumentaalfilmile „Heldur” kuulete Murdi juhatamas vägesid võrdlemisi kammerliku koosseisu ees, peaosas klaver.

Tegu on Tallinna Filmikoolis valminud, 89aastasest maaliõpetajast Heldur Viiresest kõneleva dokumentaali heliribaga.

Hüpnagoogilise väliseestlase Maria Minerva uue loo „Losing You” leiab Los Angeleses tegutseva plaadifirma 100% Silk värskelt kogumikult „Silk to Dry the Tears”.

Selle 31 looga topeltkassetil ja digitaalselt ilmunud kogumiku ilmumise põhjus pole just rõõmustav, aga on südamlik. Ja vajalik.Silk To Dry The Tears by 100% Silk

Poole muusika müügist saadud tuludest annetab 100% Silk ettevõtmisele Safer DIY Spaces, mis toetab noorte kunstiinimeste elu, olu ja asjaajamist Oaklandis.

2016. aasta lõpul lahvatas Oaklandis põlema üks noorte kunstiinimeste asustatud maja Ghost Ship (mille Tallinna analoogiks võiks olla ehk Polümer) ning seda just keset seal toimunud muusikapidu. Põleng võttis endaga 36 inimest. Nende hulgas mitmeid 100% Silki artiste ja Maria Minerva sõpru.

Maria saabub peagi ka sünnimaale esinema. Aprillikuu alguses toimuvale Tallinn Music Weekile.