Kuuekorruseline maja paikneb ilusti kõrvalhoonetega samal joonel. Üks nurk on siiski kavalalt ära hammustatud ja nõnda on tekitatud pidulikum sissepääsu koht. Kuna detailplaneeringuga oli sätestatud räästa ja katuseharja kõrgus, siis on selgi moodsal hoonel need kenasti markeeritud. Mansardkatus pole ehk väga praktiline, kuid dekoratiivne on see kindlasti. Siiski imponeerib hotelli juures kõige enam püstiste tumedaks patineeritud vaskplaatide kasutamine. Soliidse ning kalli vase abil muutub tavaline maja imetabaseks imaginaarpaleeks.

Siseõue moodustava külje on arhitekt Indrek Allmann lahendanud veelgi mängulisemalt. Üks sein on nimelt kaetud punaste, teine suisa roosade tsementplaatidega. Hoovi avanevad viimasel korrusel paiknevate luksuslike sviitide rõdud. Parkla sissesõitu palistav aed koosneb trendikalt eri suundadesse kangutatud ritvadest.

Hotelli esimese korruse sisearhitekt on Pille Lausmäe. Ka siit võib leida üksikuid vasest elemente ning üleüldist esinduslikkuse taotlust. Põrandat katavad – viimasel ajal aina rohkem ja rohkem populaarsust võitvad – justkui veidi kulunud kiviplaadid. Valge vastuvõtulaud vastandub huvitava kontrastina tumedale fassaadile. Restoran on aga kujundatud kergelt kaarduvate otstega kollase tekstiiliga kaetud ampiirtoolidega. Kardinad on sobivalt rasketes voltides langevast oliivirohelisest kangast. Veidi küsitav on, kas valitud stiilis mööblit ikka sobib niiviisi kuhjata. Eeldaksin sellise ilusa käsitöö eksponeerimise ning ajastutruuduse mõttes suuremat “hingamisruumi”. Ka minimalistlikud valged plaatriiulid seintel on kuidagi seosetud.

Numbritubade autor on Peterburi haridusega kujundaja Tatjana Jakobson. Kuigi igal korrusel on oma põhitoon, võib leida sisustuses palju ühist. Toad jaotuvad heledateks ja tumedateks. Valged toad on moodsamate aknakatetega, kasutatud on valkjaid läikivaid plastpindu. Ülejäänud toad on veidi konservatiivsemad, ruloode asemel võib näha kardinaid, voodipeatsis on uhke sepis, millega harmoneeruvad tumeda kattega kapid. Valgete, roosade ning õrnrohelistes toonides plaatidega kaetud vannitoad on võrreldes paljude konkurentide pool pakutavaga väga suured. 

Turisti jaoks on vast kõige olulisem hotelli priima asukoht Toompea külje all. Suurepärase arhitektuuri ning omanäolise sisekujunduse saab ta justkui pealekauba.

Nordic Hotel L’Ermitage

Arhitekt: Indrek Allmann (AB Kolde Grupp)

Valminud: 2004

Hinne 9