Soodustuste hulka kuuluvad upgrade’id äriklassist esimesse klassi, sissepääs parimate šampanjadega varustatud ülieksklusiivsesse Concorde Roomi Heathrow ja JFK lennujaamades (koos kuni kahe kaaslasega) ning hilinemise korral koguni võimalus lennukil enda järel oodata lasta. Kuuldavasti on Premier-kaart nii Briti kuningapere liikmetel kui ka Madonnal, ent British Airways on kaarti puudutavate detailide osas jäänud alati väga umbisikuliseks.

Ka SAS on otsustanud oma kõige salajasemast kliendikaardist mitte rääkida. “EuroBonus on SASi kliendiprogramm ning selles on kolm tasandit – sinine, hõbe ning kuld,” ütleb lennufirma piirkonnamänedžer Katrin Luhaäär pärast Skandinaavias asetseva peakontoriga kooskõlastamist napilt. “Pandion ei ole eraldi tasand, vaid pigem nagu klubi, mille liikmeks saab kutse alusel.”

Ent linnupildiga kaunistatud Pandion on olemas – nagu 2008. aastal SASi marketingidirektor Lars Bording Taani ajalehele Politiken möönis, on eksklusiivse kaardi omanikke umbes 1500.

Lennufirma juhi kutsel antakse kaart neile, kelle toodetud piletitulu on olnud suurim (spekulatsiooni kohaselt vähemalt 250 000 eurot aastas). Lisaks võimalusele kinkida kuldkaart oma perekonnaliikmele, tervitustele ja ümmardamisele lennujaamades on kuuldavasti erisoodustuseks võimalus saada pilet SASi lennule isegi siis, kui mõni teine reisija peab selleks oma kohast loobuma.

Hotelliketi Hyatt Courtesy Cardi ümbritseb samasugune saladusaura. Eeldatavalt umbes tuhandele väljavalitule mõeldud eksklusiivne klubi võimaldab liikmetele (tselebriidid, Hyatti ketti kuuluvate hotellide omanikud) upgrade’e parimatesse sviitidesse ka madalaimat hinda makstes, hotelli kulul pakutavaid sööke-jooke ning saabuva kliendi juhtkonnapoolset tervitamatõttamist.

Ka konkureeriv Marriott opereerib samasugust überlevelit nimega Platinum Premier. Koorekihi hulka pääseb kuuldavasti vaid parim 3 protsenti “tavalistest” Platinumitest, kellest kõik peavad kvalifitseerumiseks veetma Marriotti hotellides aastas vähemalt 75 ööd.

Eksklusiivse kaardiga kaasnevast eriteenindusest on vähe teada, kuid ka “tavalised” Platinum-taseme soodustused ulatuvad tasuta lounge’idest, hommikusöökidest ja telefonikõnedest garanteeritud upgrade’ini parima vaatega tuppa.

Ka American Airlinesi Concierge Key kaart on süsimust. Detailide kohta on teada väga vähe, kuid märtsis saatis American Airlines oma agentidele mureliku teate, milles mainiti, et seoses probleemidega Miami lennujaamas pole neil hetkel võimalik Concierge Key kaardi omanikke tavapärasel moel immigratsioonist ja turvakontrollist läbi eskortida.

Veidi õhem on saladuseloor United Airlinesi Global Servicesi (mõistagi taas kord musta värvi) kaardi osas. Erisoodustuste hulka kuulub muuhulgas võimalus saada kinnitatud tasuta upgrade kõrgemasse klassi 120 tundi enne väljalendu, vabastus kõigist preemiapiletite muutmise või broneerimisega kaasnevatest teenustasudest, sissepääs lounge’i ka lennukilt maha tulles ning probleemide korral võimalus helistada eriliinile, kus kõnele alati kohe vastatakse.

GS-kaardi saamise reegleid pole avalikustatud, kuid sahistatakse, et nõutav on minimaalselt 50 000 dollari kulutamine aastas United Airlinesi täishinnaga piletitele. Otsuse kaardi andmiseks teeb aga taas mänedžment.

Pelgalt äriklassi ja esimese klassi piletitele kulutatu põhjal jagab oma kõrgeimat (veel kord süsimusta) HON Circle Cardi parimatele klientidele ka Lufthansa. Kvalifitseerumise tingimuseks on koguda kahe aasta jooksul 600 000 Hon Circle’i kvalifikatsioonimiili, mis näiteks esimeses klassis reisimise korral eeldaks umbes kahtekümmet edasi-tagasi reisi Euroopast Lõuna-Ameerikasse.

Soodustuste hulka kuuluvad näiteks võimalus veeta aega Frankfurdi First Classi terminalis sõltumata reisklassist, kasutada kõikjal maailmas, kuhu Lufthansa lendab, personaalassistendi teenuseid ning vedada lennukis tasuta ohtralt (teatud lendudel kuni kuus ühikut) lisapagasit.

HON Circle on nimetatud kaartidest ka ainus, mille võib garanteeritult saada igaüks, kes reisib piisavalt palju.

Kuid kas tulemus on ka siis sedavõrd ihaldusväärne, kui mäng käib “avatud kaartidega”?