Manöövrite toimumise fakt jättis mind külmaks. Ei usu, et neil muud eesmärki peale ameeriklaste ärritamise oligi. Aga nimi ise kõlab ilusti – nagu kokutaja etteaste. Veel ilusamini kõlaksid Valgevene-Vene-Venezuela mereväeõppused.


USA presidendivalimised



Isikuvalimised, eriti maailma mõjuvõimsaimas riigis, on ikka huvitavad, Aga praegune vastasseis – seniilne vanaätt versus aafrika metslane – on eriti põnev. Tegu on justkui köietantsuvõistlusega tsirkuses. Kusjuures mõlemal akrobaadil on suur julgestusgrupp, aga veel suurem hulk köielt allakiskujaid.


ALAS

Televaglad Urmas Oti kallal



Istusin reede õhtul rõõmsalt teleka ette, olles enne veel head veini ostnud, et vaadata ETVst NO Teatri etendust “Nafta”, mida ma teatris ei näinudki. Selle asemel näidati mulle kurat teab mitmendat korda seosetuid katkendeid Urmas Oti jutusaadetest. Surm on jube. Aga jube on ka see, kuidas tema laibas urgitseb arvutu parv pisilasi, et sellest killukesi näkitseda ning oma pisikest reitingut upitada.


Pallijad ja pedaalijad


Ei tea, kust need kaks sõnavärdjat on meie spordiajakirjandusse sattunud, aga seal nad laiutavad. Esimene kõikvõimalike pallimängude harrastajate, teine jalgratturite kohta. Eriti jabur on esimene termin, sest mõiste “pallima” palli mängupanemise mõttes võrkpallis ja tennises oli ammu olemas. Küllap jõuab kord ka suuskajate, litrijate ja gaasijate (autosportlaste) kätte. Gerd Kanter on varsti kettaja ja Andrus Värnik odaja.