Türi põhikooli direktor Janika Gedvil väljendas Ekspressile juuli alguses soovi otsust vaidlustada, kuid siiski loobus sellest. Eile kandis Türi vald Ohule kahjutasu üle.

„Kontole laekus üle 11 000 euro. Minu küsimus on: kuidas saab töökiusamises süüdi mõistetud koolijuht tööd jätkata? See on minu arvates moraalselt ja eetiliselt täiesti vastuvõetamatu,“ küsib Ohu, kes kavatseb oma hea nime eest edasi võidelda.

Loe juuli alguses ilmunud loost lähemalt, kuidas Ohu sellisesse olukorda sattus ja miks töövaidluskomisjon leidis, et Ohul on õigus kahjutasule.

***

„Ole tugev ja püüa vastu pidada, ei taha sinust loobuda. Ehk jätab järele sinu kallal nokkimise.“

Nii kirjutas üks kolleeg tänavu veebruaris Türi põhikooli inglise keele õpetajale Tõnis Ohule.

„Nokkimisega“ tegeles Türi põhikooli direktor Janika Gedvil, kelle halb läbisaamine õpetaja Ohuga oli koolis paljudele silma jäänud.

Gedvil sai kooli juhiks mullu augustis. Endine Viljandi abilinnapea Gedvil kaotas umbusaldamise tõttu oma koha, kui läks enne kohalikke valimisi Isamaast üle erakonda Eesti 200. Tema koolijuhiks saamine tekitas Türil väikese keerise, sest kandideerimiseks oli aega ainult paar nädalat ja laekus vaid kaks avaldust.

Veel enne, kui lõppes Gedvili katseaeg direktorina, kirjutas Türi põhikooli ametiühingu usaldusisik vallavanemale: „Kahjuks on meie töökollektiivis tekkinud järjest süvenev rahulolematus juhi tööga praegusel kujul.“

Jaga
Kommentaarid