JÄÄMARI Vegan pulgajäätised Jäämari annavad silmad ette enamikule koorest ja munast valminud jäätistele ja on pealegi tehtud ilma kunstlike maitse- ja lõhnaaineteta. Eriti hea on näiteks kookose-karamelli-meresoola pulgajäätis, mis on valmistatud kookospiima baasil.

LILLKAPSAS Vähe sellest, et lillkapsas on väga maitsev – trendikokad asendavad tervisliku lillkapsaga nii jahu, riisi kui teisi süsivesikute rikkamaid toiduaineid. Näiteks USAs on lillkapsapõhjaga pitsasid müüvast Caulipowerist saanud miljoneid dollareid väärt bränd.

ÖÖELUKAKLUS KUURORTLINNAS Osale linnarahvast ei meeldi, et Haapsalus peetakse suvel pidusid kella kolmeni öösel, ja korraldajad ähvardavad seepeale oma üritused hoopis mujale viia. Äkki leiaks ikka kompromissi? Väljasurnud kuurortlinna, kus ei liigu ei õhk, raha ega tantsujalg, pole ka kellelegi vaja.

VEIBIPULGAD Igal pool ja kogu aeg. Las need (täiskasvanud) inimeste kopsud olla – ise teate, mis endaga teete –, aga koormata loodust veel ühe akuprahi liigiga on küll täielik sigadus.

NÄDALA SÕNA: SPAZ

USA popstaar Beyoncé andis äsja välja uue albumi „Renaissance“ ja on juba sattunud skandaali keskmesse. Nimelt olid ühes tema värske albumi loos „Heated“ sõnad „spaz“ ja „spazzin“, mis on solvavad puuetega inimesetele. Sõnad tulenevad tserebraalparalüüsi vormist nimega „spastiline dipleegia“. Beyoncé esindaja teatas nädala alguses, et sõnad asendatakse. Sama sõna „spaz“ eemaldas juunis oma laulust „Grrrls“ USA laulja Lizzo.

Vaata ka #MeToo, Ricky Gervais, Dave Chappelle, Louis C.K., J. K. Rowling, transsoolisus, wokedom, wokedoom, spasm, Jay-Z, „Space Jam“, La Paz.