Tallinn on tänavu Euroopa rohepealinn, mis muu hulgas tähendab loodushoidu ja võitlemist saastamise vastu. Miskipärast otsustas kesklinna valitsus teavitada rohepealinna-aasta algusest sotsiaalmeedias fototöötlusega, millel laiutab Vabaduse väljakul lennuk! Kommenteerijate arvates enam absurdsemaks minna ei saa. Nimelt on lennuk kõige saastavam transpordivahend.

„Me teeme edasi kõike seda, mida me oleme harjunud tegema,“ seisab linnaosa valitsuse postituses. „Lihtsalt mõtleme, kas seda kõike saaks senisest keskkonnasõbralikumalt, ilma inimeste rõõme ja harjumusi ohverdamata. Seega meie rohepealinna-aasta ei ole loosungite, vaid loovuse aasta.“

Lennuk Vabaduse väljakul on tõepoolest loominguline. Näib, et linnavalitsuses ei ole hommikust konjakijoomist veel lõpetatud.

Kesklinna valitsuse avalike suhete nõunik Mathi Kivi ütles Ekspressile, et tal on kahju, et postitust valesti mõisteti. „Soovisime lihtsalt näidata lennukit kui reisimise sümbolit ja seda, et seekordne reis Euroopa rohelisse pealinna õnnestus meil teha ilma grammigi lennukikütust kasutamata, sest see asub siinsamas,“ kommenteeris ta ja lisas, et süsinikuvaba lennukikütus võiks rutemini normiks saada.

EI ÜHTEGI INIMEST: Tallinna nägemus rohepealinnast on düstoopiline kujutlus rohelisest lennukist Vabaduse väljakul, ümbritsetuna veel valgusreostusestki.

Hoiulaenuühistu maksis „süsteemi vea“ tõttu vähem intressi

Hoiulaenuühistu Eesti Hoius kundedel tasub üle kontrollida, kui palju nad intresse said. Üks hästituntud tegelane sai sealt hiljuti oma hoiuse tagasi, aga intresse laekus lubatust veidi vähem. Hoiustaja on aga inimene, kes armastab arve üle kontrollida, ja nii ta veale jälile saigi. Ühistusse helistades põhjendati talle seda „süsteemi veaga“. Nimelt olla arvestus viidud ühelt süsteemist teisele üle ja siis sisestatud tema intressimäär kogemata veidi teistsugusena (muidugi väiksemana!) kui lepingus. Kuna süsteem sellist viga ise üles ei leidnud, tasub teistelgi hoiustajatel tähelepanelik olla. Usaldage, aga kontrollige!

Lähed tööle loomaaeda, satud SDE-sse!

Tallinna Loomaaia direktor Tiit Maran teatas teisipäeval Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) ridades Riigikogusse kandideerimisest. On's see pelk kokkusattumus, et viimati nabisid sotsid samuti loomaaiast oma ridadesse kuulsa loomateadlase Aleksei Turovski? Vaevalt küll!