„Ma tean, et ühel teie kaaslasel riigikogus on sünnipäev. Ma siiralt loodan, et praegu ei sööda kuskil kabinettides torti,“ jätkab ta.

Sel hetkel viibib saalis tõesti vaid 25 riigikogu liiget. Toona 33aastane Lehtme seisab peadpööritava teekonna alguses. Napilt kuu aega varem pani ta koos kaaslastega püsti MTÜ Slava Ukraini, asus korraldama Ukraina toetuskontserte, esimesed laadungid heategevuslikku abi olid Ukrainasse juba kohale jõudnud ning Slava Ukraini pangakontodele voolas Eesti heategijate raha.

Kõnepuldist kostvaid Lehtme manitsusi, valatud pisaraid ning üleskutset avada Slavale riigi rahakraanid vaatab veebiülekandest Annika Arras. Endine Reformierakonna kampaaniajuht ja nüüdne eduka suhtekorraldusfirma Miltton eestvedaja haarab telefoni ja saadab kahele inimesele sõnumi.

„Keegi peaks silma peal hoidma, et ta häid inimesi paljaks ei varastaks. Tema puhul tuleb kainet pilku omada. Veerand MTÜ tulust läheb tema „tohutu hingevalu“ katteks,“ kirjutab ta ja palub neil – olulistel ametikohtadel olevatel adressaatidel – Lehtme riigijuhtidest eemal hoida. „Ühel hetkel see plahvatab ja ta on nii osav, et ujub välja. Lõpuks on ikka keegi teine süüdi ja tema kannataja,“ saadab ta kohe järgmise sõnumi.

Arras lisab SMS-is, et on valmis täiendavatele küsimustele vastama.

Ent mitte keegi ei võta temaga ühendust.