Täna keskpäeval nägi Tallinna lauluväljakul lapsi ja täiskasvanuid, kes kuuma ilma tõttu istusid varjus ja tundsid ennast halvasti. „Ei ole midagi tavapäratut. Ka eelmistel pidudel on kuuma ilmaga lauldud,“ ütles laulu- ja tantsupeo meditsiiniteenuste juht Erik Velleramm. Konkreetne statistika arstiabi kasutamise kohta selgub pärast pidu.

Kriisiolukordadeks on lauliku lõppu lisatud punast värvi kirjadeta lehekülg. Kui kambakesi seda lehvitada, näeb meditsiinimeeskond, kus täpselt laulukaare all abi vaja on. „Sellel korral pole lehvitamist veel ette tulnud, aga inimesi laulukaare alla aitama on ikka mindud,“ sõnas Velleramm.

Parempoolset lehte lehvitades saab meditsiinimeeskonnale näidata, kus abi vajatakse.

Kuuma ilma vastu aitab inimest kaitsta peakate, söömine ja rohkelt vee joomine. „Eriti hea oleks juua mineraalvett, sest inimene higistades kaotab mineraalaineid,“ lisas Velleramm. Korraldusmeeskond on varunud joogivett ja selle puudust ei tasu karta. „Tallinna Vee poolt on esimest korda kasutuses neli veekraani, mis on otse veetrassidega ühendatud. Lisaks on suur veepaak,“ ütles lauluväljaku korraldusjuht Priit Mikk.

Mikk tõdes, et olukord on tõsine, aga lauluproove pole plaanis lühendada, nagu seda tehti eile tantsuproovide puhul. „Täna ei ole nii ekstreemseid ilmastikuolusid ja lapsi üle kolme tunni lauluväljakul ei hoita. Nad teevad proovi, söövad ning lähevad ära,“ sõnas Mikk.

Ilmaprognoosi järgi on laulupeo toimumise päev hoopis vihmane. „Minu tungiv soovitus nii osalejatele kui ka publikule on võtta pühapäeval kaasa vihmakeep. Vihmavarjuga peoalale ei pääse. Kui läheb jahedamaks, siis riietuda ka soojemalt.“