Ukrainlased on sõjas sihikule võtnud Venemaa naftatehased, kuid USA survestab Kiievit pommirünnakuid lõpetama. Saatejuht Mirko Ojakivi uuris Luigelt, kas ka tema leiab sarnaselt USA-le, et ukrainlased peaksid venelaste naftarajatiste ründamisest hoiduma. „Mina ei ole absoluutselt seda meelt,“ kinnitas Luik.

„Mina arvan, et ukrainlased peavad kasutama neid vahendeid, mis on nende käsutuses. Ja antud juhul on nad välja arendanud väga head ja täpsed droonid, nii õhusõidukid kui ka veesõidukid. Loomulikult on see eelis, mida Ukraina peab strateegiliselt ära kasutama.“

Luik märkis, et erinevalt Moskvast ei pommita Kiiev tsiviilobjekte, vaid valib sõjalise tähtsusega objekte. Tema sõnul on see juba viinud olukorrani, kus Venemaal on tõsine kütusenappus.

„See hakkab juba mitte ainult venelaste rahakoti pihta käima, vaid häirib reaalselt igapäevast sõjamasina varustatust kütusega,“ selgitas Luik, lisades et tegu on suurepärase strateegilise sammuga, mida ukrainlased jätkama peaksid.

Luik rõhutas saates ka, et NATO peab Ukrainale kogu lubatud relvastuse saatma. Lisaks tuleb Luige sõnul dramaatiliselt tõsta relvastuse tehnoloogilist taset ja võimsust.