Hea kolleeg Viktoria Ladõnskaja uuris, mida vene meedia on duo Mogilevitš-Firtaš kohta kirjutanud ning leidis nii mõndagi huvitavat:

Allilma-autoriteedi Semjon Mogilevitši vahistamist ei seosta Venemaa massiteabevahendid sugugi tema parfümeeriaäriga, mis oli väidetavalt tema kinnipidamise põhjuseks, vaid osalemisega Vene Gazpromi mahhinatsioonides. Mõne aasta eest asutas Mogiljevitš firma Eural Trans Gaz, mis tarnis aastatel 2002-2006 Türkmenistani gaasi Ukrainasse.

Kuni 2004. aastani juhatas firmat Ukraina ärimees ja Nitroferdi omanik Dmitri Firtaš. Hiljem sai Firtašist Eural Trans Gazi asemele tekkinud RosUkrEnergo kaasomanik Mogilevitši ja Firtaši seotusest kirjutas Ukraina ajakirjandus juba 2006. aastal. Just sel aastal jõudis Dmitri Firtaš oma 2,4 miljardi dollari suuruse varandusega Kesk- ja Ida-Euroopa kõige rikkamate inimeste nimekirja.

Firtaši karjäär on hämmastanud isegi paljunäinud postsovjeetlikke äriringkondi: 20 aastat tagasi töötas ta tuletõrjujana Tšernovtsõs, 2006. aastal aga oli tema käes juba 90 protsenti firma Centragas Holding AG aktsiapakist. Tegemist on firmaga, millele kuulub 50 protsenti kurva saatusega RosUkrEnergo aktsiatest.