Vaatamata sellele, et teekond Suurbritanniast Kuubale tähendab pikka õhusõitu (kümme tundi sinna lennates ja tagasi tulles tänu tuultele kaheksa), ei pea First Choice oluliseks turisti ülearu poputada. Arvestatakse ilmselt ennekõike sellega, et pardal on suur-paks-valge-püsti­rikas turist, nii et igasugused pardateenused on tasulised.

Lisateenuste tasud algasid varase check-in'iga, mille maksumus on Gatwicki lennujaamas 5 naela inimese peale. Varajane check-in on mõistlik just kaugemalt tulijaile, kes nii ehk naa peavad juba eelmisel õhtul Londonisse saabuma. Võimaluse eest järgmisel hommikul paar tundi kauem magada pole see muidugi teab mis suur tasu. Asja positiivne külg oli see, et kuna olime tolle päeva ühed viimased check-in'i tegijad, ei viitsitud meile pikalt seletada, kuidas täita Kuuba viisapabereid, vaid anti näidis ja tühjad blanketid lihtsalt kätte (hiljem selgus, et järgmise päeva registreerijatel nii lihtsalt ei läinud ja neil tuli suurem hulk õpetussõnu ära kuulata).

Lennuk ise oli veidi väsinud ning lisaks oli suur osa lennukist broneeritud Star Classis ja Star Class Premieris sõitjaile ning ilmselt läkski suur osa pardatöötajate aurust just nende teenindamisele. Lennuki meeskond nägi välja keskmisest rusutum (võib-olla ka põhjusel, et lendasime 31. detsembril) ja näiteks isegi tekki ja patja ei suutnud me neilt mitme tunni jooksul vaatamata korduvatele meeldetuletustele välja meelitada. Küll aga pakuti meile üha võimalust osta mõni drink (mis ei olnud loomulikult kõige odavamad).

Pärast kohustuslikku turva-õppetundi hakati ette lugema lisateenuse võimalusi ja hindu. Selgus, et nii seljatoe küljes olevate telerite vaatamine, mängukonsoolid kui ka muusika kuulamine on kõik ühteviisi tasuline. Rääkimata muidugi jookidest - ka avaringi tee/kohv/kakao maksid krõbedat hinda. Vaid üks kord kümne tunni jooksul pakuti ka sooja toitu, mille juurde joogid tuli loomulikult jällegi osta.

Igatahes jäi mulle mulje, et kõige mõttekam on ikkagi sõita kindlate äraproovitud liinilendudega, sest vaid nii võid olla kindel, et tagatakse mugav ookeaniületus. First Choice pole kindlasti tulevikus minu esimene valik.