Firma juhataja Gontšarov räägib Eks­pressile, et endise viljaveski ruumidesse on kavas paigaldada kaks pressmasinat, mis hakkavad puiduhakkest, saepurust ning põhust küttegraanuleid ehk pelleteid tootma.

Pelletkütte populaarsus kasvab ja graanulid lähevad hästi kaubaks. Gontšarov näeb neil suurt tulevikku, arvestades näiteks kõrget toornafta hinda. "Saepuru ja puiduhake on toormena juba päris kallis, kuid põhule on põllumehed nõus isegi peale maksma. Nad ütlevad: viige ainult ära! Seetõttu on meie projekt majanduslikult väga huvitav," räägib ta.

Näpi biokütusetehase seadmetesse investeerib Viru BioEnergy Gontšarovi sõnul 9-11 miljonit krooni, millest 30 protsenti on omafinantseering ning ülejäänu peaks tulema pangalt. Seadmete tarnija on välja valitud, vajalikud koolitused läbitud, kuid hetkel seisavad ettevalmistused projekti finantseerimise läbirääkimiste taga. "Teate ju ise, kuidas pangad praegu ei taha nii lihtsalt raha anda."

Gontšarovi sõnul hoolitseb tema ettevõttes toorme eest, Helina ja Sürje õlule jääb aga müük sihtturgudele Euroopas, kus neil olevat vajalikud sidemed. Ettevõtte peamise turuna nimetas Gontšarov Skandinaaviat.

Ajakirjanduses Eesti väidetavaks allilmaliidriks nimetatud Helinaga koos äri tegemise kohta ütleb Gontšarov, et "igal inimesel on õigus alustada elu uutmoodi ja puhtalt lehelt".

Kohus mõistis Helina 2004. aastal vangi suures koguses narkootikumide ebaseadusliku käitlemise katse eest. Hiljem pikendati tema vangistust narkootikumide salakaubaveo organiseerimise tõttu. Kui meest poleks mullu sügisel ennetähtaegselt trellide tagant vabastatud, oleks tema kokku kuueaastane vanglakaristus lõppenud alles tänavu septembris.