"3D-filmid ja kinod on kogumas populaarsust kogu maailmas, tuues kinosõpradeni kolmemõõtmelise ülikvaliteetse pildiga täiesti uue filmivaatamise kogemuse ning tekitades vaatajas tunde nagu oleks ta ise filmi sees. Mul on hea meel teatada, et Eesti esimene 3D-kino tuleb homme nurgakivi saavasse Tallinna südalinna uude kultuuri- ja vabaajakeskusesse," kommenteeris Rebane.

3D-filmide eestvedajateks maailmas on juba uudses formaadis filme tegevad tipprežissöörid Bob Zemeckis, James Cameron, Peter Jackson ja Steven Spielberg. "Järgmisel aastal on oodata kuue kuni kümne 3D-formaadis Hollywoodi kassahiti valmimist ning seejärel peaks nende arv kiiresti kasvama," prognoosib Rebane.

Eelmisel reedel teatas Euroopa üks juhtivaid digitaalsete kinolahenduste tootjaid XDC koostöölepingu sõlmimist nelja USA filmikompaniiga, mille kohaselt Warner Bros., Paramount, Walt Disney ja 20th Century Fox toetavad lähiaastatel 945 miljoni dollariga (9,4 miljardi Eesti krooniga) 22 Euroopa riigi kinode digitaliseerimis

Täna on Cinamonil kaks edukalt käivitunud kinokeskust Leedus. 2005. aastal Kaunases avatud viie saaliga ja aasta hiljem Klaipedas tegevust alustanud kuue saaliga Cinamoni kinosid on saatnud suur edu. Esimese tegevusaastaga võitis Cinamon 34% Leedu kinoturust, tuues aastaga kinno üle miljoni inimese. Lähema aasta jooksul avab Cinamon Riias kaks kaheksa saaliga 3D-digitaalkinokompleksi - ühe juba tänavu novembris Alfa keskuses ning teise järgmise aasta alguses Riia suurimas kaubandus- ja meelelahutuskeskuses Plaza.

Eesti esimene Cinamoni kinokompleks avatakse juba tänavu augusti lõpus Tartu kesklinnas uues keskuses Tasku. Seitsme kaasaegse saaliga Tallinna Cinamon avab uksed uues südalinna rajatavas kultuuri- ja vabaajakeskuses 2009. aasta sügisel. Kokku opereerib või rajab Cinamon Baltimaades hetkel 39 kinosaali.