Kuid samas siseneb suurte tuuleparkidega energiaturule aktsiaselts Raunistal. Raunistali maaletoojaks on Mainori juht Ülo Pärnits (Purtse, Udria ja Hiiumaa tuulepargid).
OÜ Raisner (juht ja osanik Harry Raudvere) kavandab koos Hispaania energiafirmaga Iberdola samuti mitut suurt tuuleparki Ida-Virumaal.
Väiksem tegija on Eesti kapitalil baseeruv Tuuleenergia OÜ, mida juhib Vello Madiberg (firmal on kaks projekti Varbla vallas ja suurim projekt asubTürisalu endise raketibaasi territooriumil.

Kaardil on hüüumärkidega tähistatud problemaatilised tuulepargid. Mitte alati ei jõua tuulikute rajajad kokkuleppele kohaliku elanikkonnaga. Nii on ärajäänud Kunda ja Muhu tuulepark ja edasilükatud Hiiumaa tuulepargi ehitus. Küsimärgi all on veel mitmete tuulikuprojektide saatus.

TUULEENERGIA - defineerib Vikipeedia

Tuuleenergia on mehaanilise energia liik, mis vabaneb õhu liikumisel.

Tuuleenergia muundatakse mehaaniliseks energiaks näiteks tuuleveskites ja tuule jõul töötavates veepumpades. Elektrienergiaks muundavad tuulegeneraatorid.

Tuul ei ole püsiv, seetõttu tuleb teda kas kasutada kombineeritult teiste energiaallikatega või salvestada energiat näiteks keemiliseks energiaks (akupankadesse) või mehaaniliseks energiaks (pumbata vett kõrgemal asuvatesse hoidlatesse). Energia muundamisel läheb aga alati teatud osa kaduma (soojuseks).

Kõige rohkem tuulikuid on Saksamaal, kus saadakse kõige suurem osa maailma tuuleenergiast. Taanis aga saadakse tuule abil tervelt 19% riigi elektrienergiast. Palju kasutatakse tuulikuid veel Hispaanias, Portugalis, Ameerika Ühendriikides, Iirimaal ja Indias. USA California osariigis asub maailma suurim tuulepark, mille koosseisus on ligikaudu 14 000 tuulikut, mis toodavad ligikaudu 1,2% osariigi elektrienergiast.

Tuuleenergia puudusteks loetakse müra tekitamist, lindude lennu segamist ja maastikupildi rikkumist (nn visuaalne reostus). Müra vähendamiseks on tänapäeva tuulegeneraatorid projekteeritud võimalikult hästi reguleeritavaks. Samuti on proovitud disainida paremini looduskeskkonda sobivaid tuulikuid.