Koenigseggi omanik on 25aastane tallinlane Aršak Donogonjan. Ta on pärit Lasnamäelt Ümera tänavalt.

FOTOD:

PILT 1 - Auto omanik Aršak Donogonjan

PILT 2 - Eesti registreerimisnumbriga Koenigsegg

Netikommentaarides vihjati, et Donogonjan ostis uue auto oma eelmise luksusmasina Porsche Carrera GT asemele, millest pärast avariid palju järgi ei jäänud.

Donogonjani Lasnamäe korteri uks on väljast plekiga üle löödud, ning uksepiit kindlustatud nurkrauaga. Kui ülejäänud korteriuksed trepikojas on moodsad rauast turvauksed, siis Donogonjani oma meenutab välimuselt isetegevuslikke üheksakümnendaid.

Naabrite sõnul ei ela Donogonjanide perekond viimasel ajal mitte Eestis, vaid Venemaal. Nime põhjal võib oletada, et tegemist on armeenlastega.

Veel mullu märtsis õppis seesama Aršak Donogonjan või tema nimekaim Peterburi ülikooli õigusteaduskonnas neljandal kursusel.

Peterburi armeenlastel tasus ülikallis Koenigsegg Eesti registrisse panna sel lihtsal põhjusel, et Venemaal kehtib tänavusest aastast välismaa autodele karm aktsiis.

Näiteks meil miljon krooni maksva auto eest tuleb seal maksta poolteist korda rohkem. Koenigseggi letihind Euroliidus on miljon eurot.

Erinevalt Aršakist on Eesti ajakirjandusest käinud varem läbi tema vanema venna nimi. Kümme aastat tagasi mainis Molodjož Estonii oma ülevaates Eesti lahtistest karikavõistlustest karates, et kolmas koht kaalus kuni 60 kg läks spordiklubi Budo võistlejale Tigran ­Donogonjanile.