Sofia Echo kirjutab teistele kohalikele meediakanalitele toetudes, et teadlase sõnul on „tulnukad praegusel hetkel meie seas" ja „teostavad inimkonna jälgimist ja uurimist". Filipov viitas lausa, et tulnukad olid ajakirjanike seas ka pressikonverentsil.

Teadlase arvates ei ole tulnukad inimkonna suhtes vaenulikult meelestatud, vaid tahavad meid pigem aidata. Samas polevat inimkond otsekontaktiks veel piisavalt kõrgelt arenenud.

Tulnukad olevat vastu inimkonna „ebamoraalsele käitumisele", nagu looduse hävitamine ja kliima soojenemise põhjustamine või „ebaloomulikele tegevustele" nagu kosmeetika kasutamine või kunstlik seemendamine.

Teadlase sõnul tunnistavat tulnukate olemasolu isegi Vatikan.

Filipov ja tema kolleegid on selle informatsiooni väidetavalt tuletanud nn viljaringidesse tulnukate poolt krüpteeritud sõnumitest. Viljaringide piktogrammides olevat tulnukate vastused Bulgaaria akadeemikute küsimustele. Filipovi meeskond on analüüsinud väidetavalt viimase aastaga tekkinud 150 uut viljaringi.

Kuna see polevat siiski just kõige usaldusväärsem suhtluskanal, siis saab edaspidine inimeste ja tulnukate vaheline kontakt käima telepaatilisel teel. See juhtuvat 10-15 aasta jooksul.

Jääme põnevusega ootama.