Kuid eraelu oli professoril märksa mitmekesisem. Kuue aasta jooksul osales ta mitme miteeametliku swingerite klubi tegevuses, mis tegelesid partnerite vahetuse ja grupiseksiga. Selline kõlvatu praktika osutus Hiina ametnike jaoks väljakannatamatuks. Interneti jututubades kandis Ma Yaohai aliast Möirgav Mehelik Tuli (Roaring Virile Fire). Isiklikult organiseeris ta oma korteris (ta elas seal koos oma emaga!) 18 orgiat.

Teisipäeval mõistis kohus Ma Yaohai süüdi liiderdamises ja saatis ta 3,5 aastaks vangi. Antud kaasuse tõttu on professorist saanud Hiina kuulsaim swinger. Tema advokaat väidab - ja õigusega -, et iga inimese seksielu on tema enda asi, kui ta sellega teistele kahju ega kannatusi ei põhjusta. Pärast seda, kui Ma Yaohai augustis vahistati, on Hiinas tõstatanud küsimus, kas valitsus võib või peab reguleerima inimeste seksuaalelu.

Hiina ajalehtedele ütles loo kangelane ise nii: "Abielu on nagu vesi. Sa pead seda jooma. Swingimine on nagu vein. Ühed inimesed tunnevad, et see on oivaline juba esimesel korral, kui nad seda maitsevad, seeg jätkavad nad joomist. Teised aga proovivad ja mõtelvad, et see maitseb halvasti, ja ei joo seda enam kunagi uuesti.See on täielikult vabatahtlik."