Eelmise aasta 9. septembril vahistas Harju Maakohus kolm isikut keda kahtlustati Gröndahli mõrvas või sellele kaasaitamises. Tegemist oli Eesti ja Rootsi politsei koostööga - eelneval päeval olid eestlaste rootslastest ametivennad võtnud vahi alla Gröndahli lese, Eesti kodakondsusega Ksenia.

Ksenia õe Valentina abikaasa Arkadi Mkrtšjan oli juba eelnevalt politseile süü üles tunnistanud, väites, et tegemist oli isiklikel motiividel toimepandud kättemaksuga selle eest, et Gröndahl soovitas ta naisel aborti teha.

Prokurör Ulrika Lindsö hinnangul leidis mõrv aset siiski rahalistel põhjustel. Gröndahlil oli vara Eesti raha vääringus umbes 60-70 miljoni krooni eest. Suhted abikaasa Kseniaga polnud kuigi roosilised, räägiti lahutusest. Sellest hoolimata saatis ärimees juba Eestis elavale naisele igal kuul 30-70 tuhat krooni elamisraha.

Prokuröril õnnestus tõestada, et kuigi päästikule vajutas Arkadi, seisid kurja plaani sepistamise taga siiski Gröndahli abikaasa Ksenia ja viimase õde Valentina. Kartuses, et rahavood lõpevad, palkas Ksenia õe abikaasa oma meest mõrvama. Tapatöö planeerimine leidis aset Tallinnas ning ajastati vahemikku 2009 jaanuar-aprill.

Ksenia ja Gröndahli vahel oli sõlmitud abieluleping, mille kohaselt läheb kogu Gröndahli vara naisele.

Västmandlandsi ringkonnakohus mõistis Mkrtšjanile mõrva eest eluaegse vanglakaristuse. Gröndahli lesk Kseniat ja tema õde Valentinat karistas ringkonnakohus 10-aasta pikkuse vabadusekaotusega kaasosaluse eest mõrvas. Ühtlasi mõisteti aasta pikkune vanglakaristus 46-aastasele Zinaidale, kes samuti roimale kaasa aitas.