Väga palavaks muutunud diskussiooni käigus ütles Metlev, et suhtumine inimõiguste ja demokraatia puudumisse Venes on kogu Euroliidu poliitika proovikivi. „Me ei peaks siin kannatama mingeid tänaseid topeltstandardeid,“ väitis Metlev.

Kristiina Ojuland arvas, et kahjuks kiputakse Euroopas tihtipeale väärtuspõhisest poliitikast ümber vaatama. „Vene riigiduuma Euroopa delegatsioon tihti lihtsalt valetab Europarlamendile näkku. Näiteks delegatsiooni juht, seltsimees Klimov, on suuteline ajama puhast plära,“ ütles Ojuland.

Soome radikaalvasakpoolsena tuntust kogunud Leena Hietanen jälle teatas, et kogu Euroopa peaks olema Venemaale siiralt tänulik ja et Vene lahendused probleemidele on kõige paremad. „Me peame Venemaad järjest rohkem kuulama,“ väitis Hietanen. „Ajalugu näitab, et Venemaa on palju õiglasem, kui me arvame“.

Juku-Kalle Raid ütles, et teda ajendas Vene demokraatia halvast seisukorrast tegema saadet Putini rünnak ajakirjanik Artemi Troitski vastu, kes teda kritiseerida julges. „Olukord on enne valimisi muutumas Venemaal järjest jubedamaks,“ leidis Raid.