Ostjateks olid kinnisvara kaasomanikud Indrek Raudne ja Nikolai Stelmach. Turuhinda Kabrits oma osaluse eest ei saanud. “Kandsin selle ettevõtte osaluse müügist kahju,” tunnistas Kabrits.

Marjaäris tegutseval Kabritsal tekkis nimelt nagu paljudel teistelgi ärimeestel kinnisvarabuumi ajal mõte tegeleda ka kinnisvaraäriga. Ta kuulas selle mõttega maad ja info Kabritsa huvist jõudis Raudse ja Stelmachini, kes võtsid temaga ühendust. Kabrits ostis oma ettevõtte OÜ Alistar Consult kaudu osaluse firmas OÜ Centennial Investments, mis soetaski vanalinnas, Kooli tänaval asuva maja.

Tema sõnul soetati maja 2008. aastal eesmärgiga see väljast korda teha ja edasi müüa. Maja aga ei õnnestunud korda teha ning ka edasimüümisest ei tulnud midagi välja.

Kooli tänava kinnisvara haldamisega Kabrits oma sõnul kokku ei puutunud, vaid oli passiivne investor. Nimetatud majas käis ta viimati 2010 aasta suvel ning enne osaluse müüki nüüd ka jaanuari lõpus. “Teadsin, et sealsed pinnad on välja renditud Nikolai Stelmachi ja Indrek Raudse ettevõtetele. Indrek Raudne vastutas ka pangalaenu tasumise ja kinnisvara arendamise eest. Mingeid probleeme selles osas ei olnud. Seega oli minu huvi antud objektiga seoses rahuldatud,” selgitas Kabrits.

Kabritsa sõnul pööras ta Kooli tänava majale vähe tähelepanu, sest tema põhitegevus oli seotud tööga riigikogus ning elamislubade müümise skandaali ei osanud ta passiivse osanikuna ette näha.

Pikema intervjuu Siim Kabritsaga avaldab Delfi homme hommikul.