Keegi ettevõtlik ameeriklane "avastas" ta Konstantinoopoli läheduses, leides, et Zara Aga ristimistunnistusel seisab aastaarv 1775.

Zara Aga põlvnes perekonnast, kesüldse paistis silma oma liikmete kõrge vanusega. ta isa suri 112aastasena, ta noorem poeg oli surmapäeval 101 aastane, kuna noorem tütar peatselt pühitseb 100. sünnipäeva. Zara Aga oli abielus 12 korda ning 36 lapse isa. Viimane kord abiellus Zara Aga 152aastase raugana (suri 157 aastasena), kuna naine oli tast 100 aastat noorem. Siiski elas Zara Aga ta üle.

Ameeriklasel ei maksnud palju vaeva veenda Zara agat, et ta võtaks ette ringreisi Ameerikas. Astudes üles varieteedes, teenis Zara Aga palju raha. Ameerika arstid, kes vaatasid ta läbi, kinnitasid, Aga võib eldada 170 aastaseks.

Oma pikka iga seletas Zara aga seega, et ta ei olnud kunagi söönud liha, suitsetanud ega tarvitanud alkoholilisi jooke. Peale selle võtnud ta igapäev ette pikki jalutuskäike.

Zara Aga võttis osa kuuest sõjast, sealhulgas neli korda venelaste vastu ja sai 6 korda haavata. Plevna lahingust võttis ta osa 100 aastasena.

Zara Aga Ameerika ringreis lõppes kaunis kurvalt. Ta manager tapeti ja Zara Aga jäi ilma angashemendita. Ta jätkas esinemisi palaganides ja laatadel, kuid asjad läksid ikka halvemini. Suuri vaevu korjas ta raha tagasisõiduks Euroopasse.

Allikas: Eesti Päevaleht 1.aprill 1932