Street View kaardirakenduste funktsiooni tarbeks kogus Regio möödunud aasta suvekuudel GPS-asukohti, pilte, lasermõõdistamise teel saadud objektide kujutisi ja liiklusmärkide infot. Kolmemõõtmelise Eesti arvutisse püüdmiseks sõitsid Regio autod autod läbi enam kui 30 000 kilomeetrit.

Google teatas täna pärast rakenduse avamist, et on teinud väga palju selleks, et inimeste eraelu kaitsta. Street View’s on nende kinnitusel vaid sellised pildid, mis on nähtavad avalikel teedel.

Ebasobivatest piltidest teatamiseks tuleb klõpsata nupul „Report a problem”. Google rõhutas, et konsulteeris eraelu kaitsemeetmeid välja töötades väga põhjalikult paljude asjatundjatega.

Google Mapsi tasuta rakendus Street View, kus saab vaadata Eesti tänavaid ja ehitisi kolmemõõtmelisena, avati täna. Horisontaalis on pilt nähtav 360 kraadi, vertikaalis on panoraami nurk 260 kraadi.

Oma kodu saad otsida Google’i kaardilt. Street View vaatamiseks tuleb kaardil asuv kollane mehike hiirega lohistada tänavale, kus kõndida tahad!