„Prisma poolt oleks valmidus antud teenuse kasutusele võtmiseks täiesti olemas, paraku puudub aga antud teemal teenusepakkuja,” ütles Prismade Baltikumi IT-juht Robert Viira. Selver lubas uudse maksesüsteemiga liituda kohe, kui see turule tuleb ja klientidel huvi tekib. „Praegusel hetkel on veel teenuse kohta infot vähe ja kindlaid lubadusi jagada ei saa. Küll on Selver ajaga kaasas käiv ettevõte, kus kindlasti kaalutakse iga uut ja atraktiivset lahendust,” lausus Selveri kommunikatsioonijuht Annika Vilu.

Väikeste maksete tarvis

Tallinna ühissõidukeis tuleb puutevaba maksekaart kasutusele juba selle aasta 21. septembril ning tuleva aasta alguses on kavas ka sõidu eest tasumise seadmestik ühendada MasterCardi arendatava kontaktivaba elektroonilise maksevõrgustikuga PayPass.

„Uus maksesüsteem sobib ennekõike väikeste, kuni kümne euro suuruste maksete tegemiseks,” selgitas ühistranspordi ID-pileti süsteemi haldav Ühendatud Piletid AS-i juht Kristjan Konks.

Reisija ei pea enam üksikuid pileteid ostma, vaid saab magnetkaardiga ühe liigutusega sõidu eest tasuda. Tänavu jõuavad turule ka uuenduslikud mobiiltelefonid, millesse paigaldatud magnetandur võimaldab tasuda telefoni makseseadmele lähendades.

Rahvusvaheline MasterCardi maksevõrgustik tuleb tänavu kolmandas kvartalis esialgu USA, Kanada ja Suurbritannia turule PayPassi elektroonilise rahakoti teenusega, mis võimaldab poodides makseid teha kontaktivaba magnetkaardiga, nutitelefoni või arvutiga.