Juulis on oodata suuri parteipidusid, sest kaks parteilast tähistavad oma 100. sünnipäeva. Õie Haas* IRList peab juubelit 13. juulil ja Meeta Tuhkur Keskerakonnast 17. juulil. Palju õnne juba ette! Tähelepanuväärne on see, et Haas astus erakonda 95aastaselt, Tuhkur 91aastaselt. Kunagi pole liiga hilja vabariigi arengus aktiivselt kaasa lüüa.

Kanada lennufirma Bombardier nõuab kahjutasu Eesti rahvuslikult lennukompaniilt Estonian Air, kes loobus viie reisilennuki ostmisest. Estonian Airi teatel on tüli jõudnud Kanada kohtusse. Veelgi enam: kanadalased tahavad hüvitust ka Eesti riigilt, sest järeldavad ühe Eesti Päevalehes ilmunud usutluse põhjal, et Eesti riik sekkus lennukite ostmisse ning vastutab juhtunu eest.

Tuleb välja, et Tallinna bussijuhid ei võta peale väikeste trikijalgratastega noori, kel pole rattad nii-öelda kilesse pakitud.

Endine Saksa riigipankur Thilo Sarrazin on avaldanud kaks kuulsat raamatut. Esimeses ta tõestab, et Saksamaale pole moslemeid vaja. Ja nüüd on värskelt ilmunud teine, kus ta tõestab, et Saksamaale pole eurot vaja. Esimene raamat saavutas Saksamaal läbimüügis esikoha. Sellest hoolimata pole kumbki ilmunud üheski Euroopa keeles peale saksa keele. Kas see on poliitiliselt korrektne kartelli boikott või lihtsalt ei huvita kedagi teist sakslaste siseelu?

Viru vangla igasse sektsiooni on planeeritud kena läbipaistvate seintega toidujagamise kamber. Seal peaksid umbes 40 vangi ise sõbralikult toidu laiali jagama (nagu Skandinaavias kombeks). Aga need kambrid on tühjad, sest meie vangid ei saa veel millegi jagamisega hakkama ilma tapluseta.

Elamislubade skandaali osalisel Nikolai Stelmachil on käed sõna otseses mõttes tööd täis. Eelmisel nädalal ajas ta Swedbanki kontoris asju, ühes käes üks valge iPhone, teises käes teine valge iPhone.

Nortali ehk endise Webmedia juhid Priit Alamäe ja Taavi Kotka arutasid möödunud nädalal Monte Carlos toimunud Ernst & Youngi “Entrepreneur of the Year” konkursi galal Aafrika pankuritega, kuidas Eesti e-riik mustale mandrile viia.

*Praeguseks on selgunud, et proua Haas suri juba 2008 aastal. IRLi asjapulgad aga pole leidnud nelja aasta jooksul võimalust tema erakonnanimekirjast kustutamiseks.