Sellepärast püüavad kasvatajad üksteist aeg-ajalt lisaunega toetada, lastes ühel kasvatajal hommikul kauem magada, et kellelgi ikka head tuju jaguks.

Minu laagrivoodi on üpriski pehme, kui mõned pealmiste kihtide traadid välja jätta. Varem olen maganud laagrites ka narivoodis, kus ma hommikul tõustes pea tavaliselt mitu korda ära löön. Mul on kaasas oma väike padi, ilma milleta ei ole ma nõus kusagile minema. Sellega on natukenegi kodusem tunne. Igasse laagrivahetusse võtan kaasa ka raamatu, aga kui palju ma seda lugeda jõuan, on iseasi. Vähemasti on kaasas.

Enne laagrit olen näinud isegi õudusunenägusid, kus lapsed kaovad ära, jooksevad minema või hakkavad jubedasti vastu. Vahepeal on tunne, et pidevate äratuste tõttu jääb unest puudu. Just siin, Taevaskoja laagris, on mul kogu aeg selline tunne, et alumise korruse poisid hüppavad akna kaudu välja ja jooksevad õhtul minema, et saaks kauem üleval olla.

Kõige eredamini on mul meeles aga see, kui ajasin tüdrukud hommikupoole ööd üles, et nendega hommikvõimlemist teha. Nad ei uskunud õhtul, et oma lubaduse täide viin. Seega tõusingi koidikul, et uskmatutega võimelda.”