Eesti Posti pressiesindaja Inge Suder selgitas, et koduste mooside saatmist tuleb täpsustada iga riigi kohta eraldi. Rootsi ja Saksamaa postiasutuste keelatud ja eritingimustel edastatavate esemete nimekirjas ei ole kodus tehtud moose eraldi välja toodud. Kuid tuleb arvestada, et nendesse riikidesse ei saa saata saadetisi märkusega või lisateenusega “ettevaatlikult” (purk on kergesti purunev ese). Seega “sellisel juhul ei võta need postiorganisatsioonid ka vastutust saadetise purunemise eest”.

Eesti Posti enda keelatud ja eritingimustel edastatavate esemete nimekiri keelab kiirestiriknevate toiduainete saatmise. Suderi sõnul on aja jooksul avastatud postisüsteemist ringlemast mitmeid keelde trotsivaid saadetisi. Näiteks pakke, kus on sees molluskid, seasõrad, kuivatatud liha, mesilased ja mitmesuguste lõhnadega juustud.

Koduperenaine Kristel plaanib oma sõpru sidrunivõidega siiski meeles pidada, pannes igaks juhuks purkidele ka isetehtud etiketid. Saepuruga täidetid kastikestesse kavatseb ta panna ka paar purki koriandripestot. “Sellest ei julgenud ma Eesti Postile piuksatadagi.”