Pärast seda kui Tallinna ülikooli endine rektor Rein Raud meie võimurid “moraalseteks värdjateks” tembeldas, hakanud juhtuma hirmsad asjad. Räägitakse, et Rauale saadeti kaela maksuamet ja riigikontroll. Samuti tehti talle selgeks, et riiklikest toetustest või eurorahadest pühkigu igavesti suu puhtaks.

Rahvakogu ei põru! Presidendi poolt kokku kutsutud nn Jääkeldri-istungi järel valminud otsedemokraatia portaali rahvakogu.ee üks programmeerijatest on Eestis elav ameeriklane John. W. Fail, sealjuures W. on lühend Williamist ehk Willist (vabatõlkes seega John Põrub Läbi). Väidetavalt on tegemist vanaisa nimega, mitte vanemate huumorisoonega. Portaali visuaali autor on Tõnu Runnel, ID-kaardi liidese tegi Tarmo Talu, tiimijuht on Henri Laupmaa.

Vene turistide otsa võis pühade ajal sattuda pealinna igas ostukeskuses ja igal tähtsamal uulitsal. Üks taksojuht lobises, et vene kliendid palusid tal neile järgmisel aastal bussiga lausa Moskvasse järele sõita, et pühi taas Tallinnas veeta. Neile oli siin rohkem meeldinud kui Helsingis, kus on “igav”.

Kes unustas? Taksofirmade peakontorites on aastavahetuse järel rekordiline arv omanikuta kraami. Näiteks mainis üks Ekspressi ajakirjanikku sõidutanud taksojuht, et avastas ainuüksi enda auto tagaistmelt aastavahetuseööl kuus paari kindaid, mille vastu keegi pole huvi tundnud.

Läks viltu Tasuta ühistransport on Tallinnas rahaliselt mööda planeeritud. Linnaametnike arvutused näitavad, et 45 päeva enne aastalõppu saab “äriplaanist” lähtuvalt raha täiesti otsa! Olukorrast päästab ainult suur ime, kui tallinlaseks registreerub veel vähemalt 10 000 tööjõulist maksumaksjat!