* Firmas näis tegutsevat salapärane fantoom;
* Mõjukas poliitik maksis oma taskust kinni Autorollo võla oma sõbrale;
* Mitusada tuhat krooni, mis erinevad firmad Autorollole maksid, jõudis kiiresti advokaatide era-arvetele ja/või võeti sulas välja.
 
Pankrotihaldur Martin Krupp ja teda nõustavad juristid tegutsevad uskumatu nobedusega. Oleks majanduspolitseinikel pooltki nii palju indu, koliks paljud aferistid Eestist jooksujalu minema. Kuu aega tagasi – mäletate veel lugu Autorollost kaks miljonit "sularahalaenu saanud" Roman Moissejevist? - tegime puust ja punaseks, kuidas firma kassa võltsimistunnustega lepingute abil tühjaks hiivati. Tänaseni pole kedagi omastamises kahtlustatavaks tunnistatud, kuigi summa pole väike ning kassale juurdepääs sai olla vaid mõnel üksikul inimesel. Või veel - „Räägime mõne kuu pärast, kui kõik dokumendid on läbi analüüsitud,“ sõnab prokuratuuri esindaja.
 
Samal ajal on Krupp ja kompanii teinud Eesti tsiviilvaidluste ajaloos ilmselt pretsedenditut detektiivitööd. Muuhulgas väidetakse kohtule, et mõned Autorollo pangaülekanded (2010 mais) tehti ei kusagilt mujalt kui kahest riigikogus asuvast arvutist: 3. ja 6. mail maksti välja Autorollo juhatuse liikme Janos Sillamaa töötasu ja kontori üür ning mõni tuhat krooni ühele firmale. 31.mail tõsteti 15 000 eurot Autorollo ühelt kontolt teisele. Kummalist pole siin midagi, ainult üks pisiasi… nimelt oli Väino Pentus, vähemalt oma sõnul, sel ajal haiglas.
 
Seevastu Rain Rosimannus ja Keit Pentus-Rosimannus olid sel ajal riigikogu liikmed. Ent nemad eitavad Autorollo arvelt ülekannete tegemist. "Eeldan, et Väino Pentus tegi," vastab härra Rosimannus küsimusele, kes võis teha Autorollo kontolt riigikogu arvutist makseid mais 2010. „Küsige Autorollo kohta inimestelt, kes seda juhtinud on. Võimalike ülekannete kohta saab selgitusi anda ilmselt isa ise, mina neid ülekandeid teinud ei ole," vastab samale küsimusele keskkonnaminister.

Loe täismahus artiklit Eesti Ekspressi tasulisest versioonist