Eelmise aasta lõpul aga kutsus sõber külla degusteerima koduõlut, mille ta ise oli pruulinud ja korralikult ka pudelitesse villinud. Vaat see oli juba meistriklass – paraja läbipaistvuse ja õllele omase konsistentsi poolest Saku tehase omaga võrreldav.

Saku koduõlu jääb sõbra pruulile alla karguse poolest, Saku oma on kergelt magusam. Mesine, natuke mõdu meenutav. Saku koduõlle kangus on 4,8 volüümi, sõber mõõtis aga vastava aparatuuri abil enda märjukese kanguseks üle 10. Nii et ses mõttes on Sakul veel arenguruumi.

Aga kodususe mekk ja aroom on Saku koduõlles igal juhul hoomatav. Tuleb see siis pärmist ja linnastest või pruulimise protseduuri omapärast – retsept on ilmselt salastatud. Proovige järele, oma kurk on kuningas.