„Kui ma näen, et keegi on kirjutanud teadlikult midagi valesti ja kui mina oman seda õiget informatsiooni, sest ma puutun sellega igapäevaselt kokku, siis ma leian, et minu kohustus on tegutseda,“ rääkis Kalbina.

Ta meenutas, et see nädal on kommenteerimise rindel olnud üsna rahulik, kuid rääkides sellest, milliste lugude sabas ta teavitustööd teeb, siis mainis ta ära teederemondi valdkonna.

„(Kirjutan – toim) siis kui ma näen, et väidetakse valet, kuid viimasel ajal ei ole ma näinud, et oleks midagi väga kehvasti kirjutatud,“ rääkis Kalbina.

Kuna Kalbina tunnistas, et kirjutab aeg ajalt kommentaare, siis võib seda pidada kinnituseks selle kohta, et ka mitmed teised linnaametnikud, sealhulgas ka need, keda Ekspress oma artiklis ära mainis, tegelevad oma töö ajast aktiivselt linnavalitsuse ja Keskerakonna vaadete tutvustamisega.

Delfi üritas saada kommentaari ka mõnelt teiselt ametnikult, keda seostatakse oma töö ajast parteiliste maailmavaadete tutvustamisega netikommentaaride seas.

Tallinna linnakantselei referent Jekaterina Laidinen vastas telefonile ja ütles reipal häälel, et ta ei soovi Ekspressis avaldatud kommenteerida ja täna toimub antud teemal pressikonverents. Siiski lubas ta e-posti teel saadetud küsimused üle vaadata. Kella 11 paiku saadetud küsimustele ei olnud selle artikli avaldamise hetkeks vastuseid laekunud.

Telefonile vastas ka abilinnapea Eha Võrgu nõunik Asser Jaanimets, kes samuti ei nõustunud teemat kommenteerima, kuna viibib puhkusel. „Väga vabandan, kuid töö asju ma puhkusel olles ei kommenteeri,“ ütles ta.

Jaanimets sõnas, et ta on kättesaadav aprillikuu lõpupäevil ning ei ole praegu valmis vastama ka kirjalikele küsimustele.

Vaata eile Ekspressi loo jaoks tehtud teemakohast videot: