Apelsinimekiga rabarberi-plaadikook

kümnele

Põhjaks läheb vaja

100 g võid
1,5 dl suhkrut
2 dl jahu
näpuotsatäis soola

Põhja peale

500 g rabarbereid

Katteks

4 muna
1 apelsini mahl ja riivitud koor
1,5 dl suhkrut
0,75 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Põhja valmistamiseks

vahusta toasoe või suhkruga. Lisa jahu ja sool ning sega ühtlaseks. Suru tainas kandilise, nt 22 × 32 cm suuruse ahjuvormi põhjale. Küpseta 175kraadises ahjus 10 minutit.

Katte tarvis klopi munad lahti. Sega hulka apelsinist pressitud mahl, riivitud apelsinikoor, suhkur ja küpsetus­pulbriga ühendatud jahu.

Tükelda rabarberid, puista eelküpsetatud põhjale ja laota kate peale. Küpseta veel 25–30 minutit.

Mulle meeldib lisada mahlasele ja maitsvale rabarberikoogile apelsini, see pakub rabarberi tüüplisandile kaneelile mõnusat vaheldust. Suvel teen sarnast kooki vaarikate või mustikatega ning ka seal on apelsinimekk omal kohal.

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid